Wethouder Bert Wijbenga en Jet Sol nemen een voorproefje op het feestjaar, op de plek waar ooit de damn in de Rotte lag.
Wethouder Bert Wijbenga en Jet Sol nemen een voorproefje op het feestjaar, op de plek waar ooit de damn in de Rotte lag. (Foto: )
FILMPJE

Wist je dat 750 jaar geleden Rotterdam is ontstaan?

Rotterdam - We hadden er even niet meer aan gedacht door alle ellende van de afgelopen maanden, maar dit jaar is dus eigenlijk een feestjaar. In 2020 is het 750 jaar geleden dat de dam in de Rotte is gelegd. Een historisch moment waardoor Rotterdam is ontstaan. Dat vieren we later dit jaar nog met diverse activiteiten op en rond de rivier de Rotte.

In een filmpje nemen wethouder Bert Wijbenga en Jet Sol je alvast mee op zoek naar de oorsprong van Rotterdam. Waar ligt die dam eigenlijk? Waar stroomde de rivier door de stad? En waarom is 750 jaar dam in de Rotte eigenlijk zo’n mijlpaal? 

Eigenlijk zouden we allang middenin het feestjaar moeten zitten, maar een hele lijst activiteiten en evenementen is afgelopen maanden gecanceld of uitgesteld vanwege het coronavirus. Vanaf september gaan we gelukkig wel iets meer merken van het 750-jarig bestaan van de dam waaromheen Rotterdam ontstond. Het moet een mooi najaar worden op en rond de Rotte. Met allerlei sportwedstrijden en evenementen.

Je kunt van alles over het feestjaar vinden op www.750jaardam.nl.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden