Depot Boijmans Van Beuningen krijgt kleine versie in Miniworld Rotterdam


Prachtige ingestuurde foto bij De Havenloods van afgelopen weekend.
Prachtige ingestuurde foto bij De Havenloods van afgelopen weekend. (Foto: Rob Adriaanse)

Depot Boijmans Van Beuningen krijgt kleine versie in Miniworld Rotterdam

Rotterdam - Depot Boijmans Van Beuningen is nu al één de populairste gebouwen van de stad. Vrijwel dagelijks krijgen we bij De Havenloods ingestuurde foto's van het nieuwe Rotterdamse icoon. En altijd als we in het Museumpark komen, zie je mensen turen naar de gigantische hoeveelheid spiegels, zwaaiend naar hun minuscule spiegelbeeld. Het gebouw krijgt vanaf deze week ook een plekje in Miniworld Rotterdam. 

Sinds 2017 wordt in het Museumpark in Rotterdam gebouwd aan het eerste publiek toegankelijke kunst-depot ter wereld. De opening van Depot Boijmans Van Beuningen wordt in het najaar van 2021 verwacht. Het spectaculaire ontwerp is van MVRDV.

Dit toekomstige icoon van de stad mag natuurlijk niet ontbreken in Miniworld Rotterdam aan het Weena. Daarom is de maquette, die in het MVRDV-kantoor aan het Achterklooster stond, maandag met bakfiets en al naar Miniworld gereden, waar hij vanaf donderdag 2 juli te zien is in het klein.

“Dit wordt een belangrijke toevoeging aan Rotterdam in miniatuur”, aldus Marc van Buren, directeur van Miniworld Rotterdam. “Wij zijn heel blij met deze aanvulling: waar het depot in het echt de skyline van de stad weerspiegelt, doet Miniworld dit op geheel eigen wijze in het klein. Daar mag zo’n iconisch gebouw niet ontbreken."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden