Annika Boxhoorn op het podium. Ze speelde met talloze artiesten en op alle grote festivals. (Foto: Marcel van Leeuwen/Gzig)
Annika Boxhoorn op het podium. Ze speelde met talloze artiesten en op alle grote festivals. (Foto: Marcel van Leeuwen/Gzig) (Foto: )

De studentendroom van Annika komt uit en ze is er dolblij mee!

Rotterdam - Dromen die uitkomen zijn de mooiste dromen. Tenminste; in het geval van Annika Boxhoorn (33). Sinds haar studietijd bij Codarts droomt ze al van een eigen stek waar alles op het gebied van muziek samenkomt in één gebouw. Deze week is het dan zover. AME gaat open.

Door Emile van de Velde

AME (spreek uit als 'eem') staat voor Annika's Music Experience. En een 'experience' is precies wat Annika wil bieden in dit nieuwe Rotterdamse muziekwalhalla aan de Coolhaven. "Ik ben een beetje een hippie en de naam verwijst naar de Jimi Hendrix Experience. Je kunt er álles vinden op het gebied van muziek, de hele 'experience'. Van lessen tot opnames, van studio tot instrumentenreparatie."

Dat doet Annika natuurlijk niet allemaal zelf, AME bevindt zich in het gigantische pand (een voormalige gokautomatenfabriek) van het Coolhaven Collective. Dat is een initiatief van Stichting de Frikandel die al jaren oefenruimtes beheert en echt eens wat extra ruimte nodig had. Maar er zitten nog veel, véél, meer, aanverwante bedrijfjes in het gebouw. Te veel om hier op te noemen.

En zo komt een studentendroom uit. Annika studeerde in 2009 cum laude af aan het conservatorium in de richting Pop Zang met als minors songwriting en muziekeducatie. Met haar afstudeerproject Anni K haalde ze de finale van de Grote Prijs van Nederland. Ze werkte met Ali B, Fajah Laurens, The Riplets en De Likt, maar ook met Danny de Munck, Trijntje Oosterhuis, bandleden van Lady Gaga en Anouk. En met talloze studenten, bij onder meer SKVR, Codarts en de TU Delft. Misschien vindt ze lesgeven nóg leuker dan zelf op het podium staan.

Alleen maar goed nieuws dus. Voor Annika, voor iedereen die van muziek houdt, én voor onze stad. We waren Annika immers een paar jaartjes kwijt. Aan Amsterdam nog wel. "Daar heb ik het best leuk gehad hoor, maar ik ben blij dat ik terug ben. Ik wilde gróeien, en voelde dat dat hier beter kan. Rotterdammers zijn veel liever dan Amsterdammers. Hier gunnen mensen elkaar veel meer, willen ze samenwerken, elkaar helpen. En Rotterdammers zijn eerlijk, ik hou van de Rotterdamse mentaliteit."

Annika's Music Experience opent deze week. Je kunt er een soort strippenkaart aanschaffen waarmee je een totaalpakket kunt afstempelen: van oefenen, les, opnames maken tot live optreden. AME blijft meteen de hele zomer open. "Ja, we hebben zolang niks gedaan tijdens die lockdown, nu ga ik gewoon dóór ook!"

Zie amerotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden