Als het aan de Zakkenvullers ligt, wordt het plein in Bloemhof een stuk mooier!
Als het aan de Zakkenvullers ligt, wordt het plein in Bloemhof een stuk mooier! (Foto: )

Zakkenvullers gaan nu ook muur opvrolijken en plein groen maken

Rotterdam - In maart 2018 lag de singel van de Rotterdamse achterstandswijk Bloemhof vol met plastic, blikjes en andere troep. Terwijl de meeste Bloemhoffers op social media hun onvrede lieten blijken, begon wijkbewoner Eveline van Wanrooij in het kader van ‘geen woorden maar daden’ met het opruimen ervan. 

Samen met zoontje Salvador (nu 8) werden meerdere vuilniszakken aan troep uit de singel gevist. Na een oproep kwamen er meerdere plastic vissers bij, waaronder Thea van Gils en Evelien van der Pluijm. Inmiddels zijn de Zakkenvullers een begrip in de wijk en hebben ze al 210 vuilniszakken opgevist.

Tijdens het ‘zakkenvullen’ ontstonden de mooiste plannen voor de wijk onder de noemer #FlowerhofPower. Een project daarvan gaat nu -rekening houdend met de richtlijnen van het RIVM- van start; het mozaïeken van een grauwe muur op het centrale plein van de wijk. Buurtbewoners uit Bloemhof gaan het zelf gaan mozaïeken. Op de muur komen de bloemen die in de wijk groeien, naar het ontwerp van Evelien. Het project zal door Thea worden geleid.

Ook kunnen de wijkbewoners uitkijken naar nog twee projecten; het vergroenen van het plein inclusief het plaatsen van klimrek en zitjes. Het andere project bestaat uit het plaatsen natuureducatieborden rondom de singel in combinatie met “slootjesles’ voor de schoolkinderen in Bloemhof van Bureau Natuurstad. Zo leren onze stadse kindertjes wat er allemaal voor moois in en om de steeds schonere singel leeft. De Zakkenvullers hopen hiermee dat Bloemhof schoner, mooier en gezelliger wordt.  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden