Samen met Raymond Landegent van 1000geveltuinen helpt De Havenloods natuurlijk ook mee tegels te wippen. Hier hebben we net Wishaal Ramparichan blij gemaakt met een gratis tuintje en wordt hij op de foto gezet door onze eigen Caro Linares.
Samen met Raymond Landegent van 1000geveltuinen helpt De Havenloods natuurlijk ook mee tegels te wippen. Hier hebben we net Wishaal Ramparichan blij gemaakt met een gratis tuintje en wordt hij op de foto gezet door onze eigen Caro Linares. (Foto: Raymond Landegent)

Rotterdam op grote voorsprong in NK Tegelwippen tegen Amsterdam (maar niet te vroeg juichen hè)

Rotterdam - Je moet natuurlijk nooit te vroeg juichen bij die gasten uit de hoofdstad, ze kunnen altijd nog stiekem een tegeltje in de laatste minuut wippen. Maar dat we er goed voorstaan in het NK Tegelwippen tegen Amsterdam is wel duidelijk. Rotterdam leidt met 12638 tegels tegen 5694! De gouden tegel wordt pas aan het eind van de zomer uitgedeeld en we zijn er nog lang niet, maar we laten onze vrienden wel vast een behoorlijk poepie ruiken!

Rotterdam en Amsterdam zetten allebei in op meer geveltuinen. Op Hemelvaartsdag ging het NK Tegelwippen tussen beide steden van start. Het doel is om in beide steden biodiverser, groener, leefbaarder en klimaatadaptief te maken, door tegels te verwijderen en er planten voor in de plaats te zetten.Aan het eind van de zomer krijgt de winnende stad een gouden tegel uitgereikt.

Rotterdammers en Amsterdammers (maar vooral Rotterdammers dus) kunnen meedoen aan het NK Tegelwippen via de website Duswatgaanwijdoen.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden