Foto:

De Rotterdamse museumtrams gaan weer rijden!

Rotterdam - Op zaterdag 4 juli gaat de RoMeO Tramtour 2020 van start. Rondritten door verschillende wijken van Rotterdam, zonder mondkapje en comfortabel op 1.5 meter afstand van elkaar. In de historische trams uit 1931 en 1964 kan iedereen zijn eigen nostalgie beleven.


Stichting RoMeO (het Rotterdamse trammuseum) biedt de Rotterdammers en hun gasten graag de mogelijkheid om – met de vereiste gezondheidsmaatregelen – weer te genieten van het Rotterdamse tram-erfgoed.
Vanaf 4 juli 2020 worden op woensdag, zaterdag en zondag stadsrondritten aangeboden. Vertrek om 11.00 en 13.00 uur, duur: 75 minuten.

Vooraf reserveren is verplicht, tot 72 uur vóór vertrek. Geen kaartverkoop op de trams!
Begin- en eindpunt is op het Willemsplein. Er kan onderweg niet worden in- of uitgestapt.
Er zijn 19 gemarkeerde zitplaatsen, op 1.5 meter van elkaar. Mondkapjes zijn niet verplicht.

Er is keuze uit twee verschillende typen trams en vier verschillende routes. Waaronder een retourtje over de Erasmusbrug naar De Kuip. Maar ook een rondje over de in de normale dienst niet meer bereden sporen in Blijdorp zit in het keuzepakket.
Zie www.stichtingromeo.nl voor meer informatie en voor het boeken van de tickets.

De ritprijs is 10 euro. Dit komt ten goede aan het behoud van de Rotterdamse historische trams, bussen en metro’s.

Door de Covid-19 maatregelen kan de bekende ‘hop on – hop off’ Citytour Lijn 10 dit jaar niet rijden. Ook blijft het Trammuseum aan de Kootsekade helaas nog gesloten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden