Foto: gemeente Rotterdam

Bestuur en studente Albeda herdenken Nederlands Slavernijverleden

Rotterdam - Op dinsdag 30 juni zal de voorzitter van het college van bestuur, de heer Ron Kooren samen met een studente van Albeda, een krans leggen bij het slavernijmonument in het Lloydkwartier in Rotterdam. Op deze dag wordt rondom het slavernijmonument herdacht dat het 157 jaar geleden is, dat de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen, formeel ten einde kwam.


De viering van het afschaffen van het slavernij verleden is een van de thema’s binnen het kader Burgerschap van Albeda waarin inclusie en identiteit een plek hebben. De visie van Albeda op burgerschap is dat de school een oefenplaats voor de samenleving is. Een plek waar je ertoe doet en er mag zijn. Waar meerstemmigheid een plek krijgt en vooral de onderlinge dialoog met elkaar wordt gefaciliteerd en aangemoedigd.

Vandaag, de dag voorafgaand aan de kranslegging, neemt Albeda samen met Open Rotterdam, Dona Daria, Hogeschool Rotterdam en de gemeente Rotterdam deel aan een Keti Koti Talk. Studenten van Albeda gaan daarbij in gesprek met deskundigen over het slavernijverleden. Eerder deze week zijn studenten aangemoedigd om creatieve voorstellen in te dienen om racisme tegen te gaan. Een selectie van de voorstellen wordt bekend gemaakt tijdens de Keti Koti Talk. De uitzending van deze Keti Koti Talk vindt plaats op de officiële herdenkingsdag van 30 juni in de avond op Open Rotterdam.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden