Foto: Rick van der Vegt

Digitaal Kid Dynamite Digital Jazz Festival trekt duizenden online-kijkers

Rotterdam - Op 28 juni vond de 12e editie van het Kid Dynamite Jazz Festival plaats. Vanwege het coronavirus dit keer digitaal: via een livestream konden kijkers genieten van een mooi programma met interactieve workshops van Tin Men and the Telephone en Ronald Kool & The Magnificent Monster Band. Ook The Dynamite Kids waren zoals ieder jaar weer van de partij. Tussen de optredens door werd geschakeld naar Verhalenhuis Belvédère, waar een Surinaamse maaltijd werd klaargemaakt, muzikaal begeleid door violist Yannick Hiwat.


Een warm weekend aan het einde van juni, meestal de ingrediënten voor een heerlijk Kid Dynamite Jazz Festival. Dit jaar vonden de optredens wel plaats rondom het Deliplein op Katendrecht, maar kinderen en hun ouders keken vanuit huis, via een gratis livestream. Het festival is door meer dan 5.000 mensen bekeken, en daarmee kijkt de organisatie terug op een zeer geslaagde editie.

Digitaal en interactief genieten

Jazztrio Tin Men and the Telephone opende het festival vanuit Kantine Walhalla met een interactieve workshop. Via een app op de telefoon bepaalde de kijker vanuit zijn eigen huis welke instrumenten meespeelden en hoe hard ze klonken. Dit leverde een vrolijke, funky show op!

Tony Roe, pianist van Tin Men and the Telephone: “We zagen via de livestream dat er tijdens de show steeds meer kinderen bijkwamen om mee te doen, dat was heel leuk om te merken. Alle kinderen konden vanuit huis goed de knoppen bedienen. De melodieën die de kinderen voor ons maakten via de app waren bovengemiddeld goed!”

Vaste prik op het Kid Dynamite Jazz Festival: The Dynamite Kids! Live vanaf het schoolplein van Basisschool de Schalm gingen de Kids op zoek naar het monster met de chaostoon, die ontsnapt was op Katendrecht. Onder leiding van Ronald Kool, Keimpe de Jong en ras-Katendrechter Lorenzo Elstak openden zij de jacht in een spetterend optreden vol zang en dans.

Knallende afsluiter van het festival was Ronald Kool & The Magnificent Monster Band, met een interactief concert met kinderen uit Katendrecht in de hoofdrol. Alle kinderen in deze wijk ontvingen vooraf een kazoo in de brievenbus zodat iedereen tijdens het optreden met de band mee kon spelen. Hierdoor speelt iedereen in de wijk nu de enige echte Katendrecht-tune!

Surinaamse afhaalmaaltijd 

Tussen de optredens door werd een kijkje genomen in Verhalenhuis Belvédère, waar een Surinaamse maaltijd werd klaargemaakt door wijkbewoners als eerbetoon aan Kid Dynamite, muzikaal begeleid met optredens van violist Yannick Hiwat. De maaltijd was een groot succes onder de kijkers van het festival, die deze na de optredens afhaalden en hierdoor het festivalgevoel thuis konden vasthouden.

Over Kid Dynamite Jazz Festival

Het festival is een ode aan jazzmuzikant Kid Dynamite die in de jaren 40 ten tijde van de oorlog ondanks een verbod op jazz bleef spelen op Katendrecht. Middels een divers, inspirerend, participatief en educatief programma wil het festival kinderen en hun ouders, grootouders en verzorgers kennis laten maken met de veelzijdigheid van jazzmuziek. Een genre dat gekenmerkt wordt door vrijheid en improvisatie, grenzen verkennen en geïnspireerd willen worden door samenwerking met anderen.

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Rotterdam, Prins Bernhard Cultuurfonds, DeltaPORT Donatiefonds, Stichting Elise Mathilde Fonds, G.Ph.Verhagen-Stichting, Jeugdfonds Sport en Cultuur Rotterdam, Daamen en van Sluis en Dick en Margret van Well.

 Meer info via kiddynamitejazzfestival.nl 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden