Van links naar rechts Thomas, Joris, Marijn en Matilde.
Van links naar rechts Thomas, Joris, Marijn en Matilde. (Foto: Lisa van Vlijmen)

Rotterdammers geven 20.000 euro van hun vakantiegeld aan stadgenoten

Rotterdam - De 010procent-actie om vakantiegeld te doneren aan mensen die het harder nodig hebben, heeft al 20.000 euro opgeleverd! Met het geld worden stadgenoten geholpen die even de huur, zorg- of energiekosten niet kunnen betalen. De actie loopt nog even door, wan: in 20.000 zitten de cijfers 020 en dat willen de initiatiefnemers liever niet...

Het idee werd half mei in De Havenloods gelanceerd door de vier vrienden Joris, Marijn, Thomas en Matilde. Ze zagen dat veel Rotterdammers het zwaar hebben tijdens de coronacrisis en vonden dat ze zelf wel iets van hun vakantiegeld konden missen. 

Joris Beek: "We hebben waanzinnig veel steun gehad. Horecaondernemers, die het zelf ook niet makkelijk hebben, hingen posters op, op social media is de actie massaal gedeeld door allerlei influencers. En we vinden het ook mooi dat de bedragen zo uiteenlopen, Er zijn donaties van iemand die zijn kop koffie op Rotterdam Centraal overslaat om dat bedrag te storten, er zijn mensen die een paar tientjes doneren. Maar we hebben ook bedragen van boven de duizend euro voorbij zien komen. We gaan nog een paar weken door met een eindsprint, want we willen dat 020 uit het bedrag hebben."

 Op stadsdelen.nl kun je geld storten dat rechtstreeks naar het Fonds Bijzondere Noden Rotterdam gaat, een fonds dat in actie komt bij acute financiële problemen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden