Hartverscheurende foto van laatste wens in de dierentuin


Foto via @StAmbulancewens
Foto via @StAmbulancewens (Foto: )

Hartverscheurende foto van laatste wens in de dierentuin

Rotterdam - Sinds we vandaag deze foto zagen, zitten we met een brok in de keel en kippenvel op de armen. Een 26-jarig terminale patiënt uit Alkmaar wilde in haar leven nog één keer naar Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Die wens werd gisteren vervuld door Stichting Ambulance Wens. En de giraffe op de foto voelde de situatie perfect aan.

Stichting Ambulance Wens (www.ambulancewens.nl) vervult zo'n zeven wensen van terminale patiënten per dag, met behulp van 270 vrijwilligers, zeven ambulances en vele donaties. Het idee is inmiddels internationaal overgenomen, onder meer in Australië en Japan.

Ambulance Wens werd in 2006 opgericht door Kees Veldboer, die er in augustus 2019 uitgebreid over vertelde toen hij Rotterdammer van de Week was bij De Havenloods. De stichting vervult vaak wensen in Rotterdam. Vaak ook van mensen van buiten de stad die nog één keer van het uitzicht op de Euromast willen genieten, De Kuip willen bezoeken of nog een laatste keer naar Diergaarde Blijdorp willen.

De familie van de vrouw uit Alkmaar stuurde de foto gisteren na het bezoek aan Blijdorp naar Stichting Ambulance Wens die het hartverscheurende beeld vanochtend op Twitter zette. 'We konden deze vrouw, ondanks dat ze aan een beademingsapparaat lag, toch meenemen naar Blijdorp'’, vertelt Veldboer op ad.nl. 'Dit is waar we het voor doen. De laatste wens van deze mevrouw is vervuld.’'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden