Politieactie bij de Meent van een maand geleden.
Politieactie bij de Meent van een maand geleden. (Foto: Politie)

De Meent vier weekenden lang 's avonds dicht voor herriemakende patsers

Rotterdam - De Meent gaat vanaf vandaag vier weken lang op vrijdag en zaterdag van 22.00 tot 02.00 uur dicht voor autoverkeer. Dat heeft de gemeente besloten na klachten van bewoners en horecaondernemers. Lange rijen toeterende en 'patserige' automobilisten hielden bewoners zó uit hun slaap dat ze een brandbrief naar de gemeente stuurden. Daar is nu op gereageerd met deze tijdelijke maatregel. Over vier weken wordt de situatie geëvalueerd.

Tussen de Coolsingel en de Haagseveer is de Meent komende weken op vrijdagen en zaterdagen van 22.00 tot 02.00 uur in beide richtingen dicht voor autoverkeer. Vanaf de Binnenrotte geldt eenrichtingsverkeer tot aan de Delftsevaart. Alle zijstraten van de Meent blijven open.Het stuk van de Meent vanaf de Binnenrotte tot aan de Goudsesingel blijft open.

Patsers zijn op Meent al langer een probleem, De laatste tijd probeert de politie ze vaak aan te pakken met grote controle-acties waarbij met name opvallende en dure voertuigen van straat worden geplukt en op de Binnenrotte worden doorgelicht.

Al jaren zijn patsers met dure (lease)wagens in de Rotterdamse binnenstad een doorn in het oog van bewoners, terrasbezoekers en andere verkeersdeelnemers. Zodra het lekker weer wordt, zorgen cruisende automobilisten in populaire horecastraten voor overlast door hard op te trekken, af te remmen of te toeteren. 

Op de Witte de Withstraat kunnen ze inmiddels al niet meer terecht, daar is de straat 's avonds afgesloten om horecaondernemers de ruimte te geven hun coronaschade wat goed te maken. Ook is het Oude Westen inrijden via Kruisplein en Eendrachtsplein is onmogelijk gemaakt, door het afsluiten van kruispunten. Dat tijdelijke experiment is genomen om sluipverkeer te ontmoedigen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden