Foto: aan den IJssel

Schrijversdag met columnist en schrijver Sander de Kramer

Rotterdam - In de Bibliotheek aan den IJssel op het Stadsplein te Capelle wordt op zaterdag 10 oktober (10.00 tot 16.30 uur) weer een Schrijversdag gehouden. Het thema is 'spanning'. Met deze dag willen schrijvers uit de Eregalerij van Bibliotheek aan den IJssel bezoekers inspireren met hun liefde voor taal, lezen en schrijven. 

Wethouder Harriët Westerdijk, wethouder cultuur, zal de dag feestelijk openen. Hierna geeft schrijver, columnist en presentator Sander de Kramer een lezing over het schrijversvak. Er zijn verschillende workshops en is het mogelijk om lokale schrijvers uit de Eregalerij van de Bibliotheek aan den IJssel te ontmoeten.

Schrijfwedstrijd
Aan deze Schrijversdag is een wedstrijd gekoppeld waarbij scholieren in de leeftijd van 11 tot 18 jaar wordt gevraagd een spannend verhaal in te sturen. Voorzitter van de jury en mede moderator van de Schrijversdag, naast schrijver Saskia Oudshoorn, is de Capelse stadsperformer Jarred Sewsingh. De winnaars van deze wedstrijd worden tijdens de Schrijversdag bekend gemaakt.

Eregalerij
In beide vestigingen van Bibliotheek aan den IJssel is een speciale plek ingericht met een collectie van lokale schrijvers. De collectie is divers. Je vindt er gedichtenbundels, thrillers, romans, kinderboeken maar ook studieboeken en kookboeken.

Houd ook de website van de Bibliotheek aan den IJssel in de gaten voor ontwikkelingen rondom de Schrijversdag. De dag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Rabobank.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden