Foto:

UVV viert 75-jarig jubileum: 'Samen maken we het verschil'

Rotterdam - In een tijd waarin solidariteit harder nodig is dan ooit, viert Unie Van Vrijwilligers Rotterdam (UVV) haar 75-jarig bestaan. Al sinds 1945 maken vrijwilligers van UVV het verschil voor kwetsbare Rotterdammers. Op 9 mei 1945 startte UVV in Rotterdam als Unie van Vrouwelijke Vrijwilligers, met projecten zoals Tafeltje-Dekje, waarbij vrijwilligers op de fiets zelfbereide maaltijden bij mensen thuis brachten. Omdat steeds meer mannen vrijwilliger werden bij UVV, werd in 1977 de naam gewijzigd in Unie Van Vrijwilligers Rotterdam.

Begin 2010 waren er ruim 700 vrijwilligers die werden ingezet bij 55 instellingen en bij ruim 200 ouderen. De afgelopen 10 jaar is UVV gegroeid naar een organisatie met ruim 1400 vrijwilligers. Zij worden ingezet bij ruim 130 instellingen. Niet alleen bij instellingen in de zorg of welzijn, maar ook bij instellingen in sport, onderwijs, kunst en cultuur. Daarnaast zijn er ruim 2100 ouderen die wekelijks blij gemaakt worden door een vrijwilliger. Zij hopen dit nog heel lang te mogen blijven doen.

Directeur Frank van der Meijden: "Ik ben enorm trots op al deze vrijwilligers die zo’n belangrijke bijdrage leveren aan de stad. De afgelopen periode, toen ook ons land geraakt werd door het coronavirus, werd voor mij opnieuw duidelijk wat de kracht is van UVV: dat we het samen met elkaar doen. Vrijwilligers namen massaal contact met ons op met de vraag hoe zij konden helpen. We hebben daarop in korte tijd nieuwe vrijwilligersprojecten opgezet zodat vrijwilligers ook in deze tijd van grote betekenis kunnen zijn. Samen dragen we bij aan een Rotterdam waarin we elkaar helpen. Ik hoop dat we nog vele jaren met elkaar het verschil mogen maken.’ 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden