Lions Club Rotterdam Host helpt actie Samen voor Zuid verder met flinke donatie


Leden van de Lions Club Rotterdam Host
Leden van de Lions Club Rotterdam Host (Foto: Lions Club)

Lions Club Rotterdam Host helpt actie Samen voor Zuid verder met flinke donatie

Rotterdam - Dit bericht in ingestuurd via 'Schrijf mee' op dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op die manier zelf een bericht met foto plaatsen!

De corona-crisis duurt alweer zo'n 12 weken. Na zo’n lange tijd staat bij sommige mensen het water aan de lippen. Veel meer nog dan in het begin van deze periode. De Lions Club Rotterdam Host schoot te hulp. Dat doen ze vaker én het liefst dicht bij huis. Dus in thuisstad Rotterdam boden zij een welkome helpende hand.

Op de vraag “Waarom de Lionsclub Rotterdam deze actie van “samen voor zuid” steunt?” antwoord Koen van Baekel, dat de Lionsclub Rotterdam Host zich sinds 1953 actief inzet om hulp te bieden waar dit nodig is. Vaak dicht bij huis. We ondersteunen daarom van harte de doelstelling van Samen voor Zuid: we slaan de handen ineen voor het bieden van buurtgerichte hulp, juist in deze moeilijke tijd. 

En de groep van samenwerkende partijen, “samen voor zuid”, is blij met deze donatie. Met het gedoneerde bedrag kunnen zo’n 200 gezinnen een pakket met levensmiddelen ontvangen, die voorziet in de eerste levensbehoefte. Via de welzijnsorganisaties in Rotterdam, die onderdeel uitmaken van het project Samen voor Zuid, komen de levensmiddelen bij de mensen terecht. Een selectie is gezet op de mensen die deze hulp het hardst nodig hebben.

Al eerder pakketten uitgedeeld
Na de eerste uitgifte van pakketten, die onder andere door Unilever is gesponsord, hebben ruim 7000 adressen in heel Rotterdam noodhulp ontvangen. Nu kunnen we nog meer mensen een tas met levensmiddelen overhandigen. Dat geeft een goed gevoel.

Hoe de Lions Club Rotterdam Host bij deze actie terecht kwam, was doordat de “samen voor zuid” in het nieuws kwam, in april. Dat heeft hen geïnspireerd. DOCK is namens heel de projectgroep Samen voor Zuid ontzettend blij met deze gift, namens alle ontvanger van een pakket.

In het uitdelen van de pakketten komende week, zullen ook hygiënische doekjes en schoonmaakmiddelen worden toegevoegd die Unilever wederom ter beschikking heeft gesteld.

Samen kom je verder!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden