Foto:

Één koe afstand houden op de kinderboerderij

Rotterdam - Stichting Natuurstad Rotterdam heeft de hekken van 8 kinderboerderijen en 13 tuinen weer geopend. “We zijn ontzettend blij om de bezoekers weer te kunnen ontvangen” vertelt Louise Bergenhenegouwen, directeur van Natuurstad. “De kinderboerderijen en tuinen zijn een recreatief en educatief uitje in je eigen wijk. Dit hebben de bezoekers de afgelopen tijd gemist.”

Een bezoek aan de kinderboerderijen en tuinen van Natuurstad ziet er iets anders uit dan je gewend bent. “Geen zorgen: de dieren en de bloemen zijn goed verzorgd de afgelopen weken en kunnen gewoon weer als vanouds bewonderd worden. Wel hebben wij nieuwe maatregelen genomen en huisregels opgesteld.” 

 Natuurstad vraagt iedereen het OV ter vermijden en alleen op de fiets of wandelend naar de kinderboerderij of tuin in de eigen wijk te komen. Het maximaal aantal bezoekers dat zij kunnen ontvangen, is afhankelijk van de grootte van de locatie. Een tijdslot reserveren is niet nodig. Kinderen onder de 12 jaar zijn alleen welkom met begeleiding en iedereen kan de handen desinfecteren bij binnenkomst. Voor bezoekers is een looproute uitgezet, waarmee je langs alle dieren en alle mooie plekjes in de tuin komt. De toiletten en andere voorzieningen zijn op dit moment gesloten. “Zoals overal geldt: heb je klachten, blijf dan thuis.” benadrukt Bergenhenegouwen “en natuurlijk: houd één koe afstand!” 

 Het kan zijn dat de kinderboerderij of tuin bij jou in de buurt tijdelijk één hoofdingang heeft. Informatie over de openingstijden en de hoofdingang van de vele locaties van Natuurstad vind je op www.natuurstad.nl  

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden