Vanaf 17.00 uur een lint van demonstranten op de Erasmusbrug
Vanaf 17.00 uur een lint van demonstranten op de Erasmusbrug (Foto: Make It Happen/Guido Pijper)

Demonstratie tegen racisme eind van de middag op en rond de Erasmusbrug

Rotterdam - De demonstratie tegen racisme van Black Lives Matter is vandaag van 17.00 tot 18.30 uur op en rond de Erasmusbrug. Omdat het Schouwburgplein te klein is voor grote groepen mensen die anderhalve meter afstand van elkaar houden, hebben burgemeester Aboutaleb en de organisatie besloten de demonstratie te verplaatsen. 

Vanaf 17.00 kunnen demonstranten een menselijk lint vormen op de brug en de twee pleinen de voet van de burg; het Glitterplein aan de zuidkant en het Willemsplein aan de noordzijde. De deelnemers moeten anderhalve meter afstand van elkaar houden, op het trottoir blijven en er maag geen hinder voor omwonenden ontstaan. Aanleiding voor de demonstratie is de dood van de zwarte arrestant George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis.

Aboutaleb gaf dinsdagochtend al aan niet meer dan tachtig mensen bij de demonstratie tegen racisme en politiegeweld op het Schouwburgplein te willen hebben. Dat er weleens een stuk meer mensen kunnen komen, werd maandag duidelijk bij een demonstratie op de Dam in Amsterdam, waar zoveel mensen op af kwamen dat de coronamaatregelen niet meer in acht konden worden genomen. Om die reden werd in Den Haag gisteren de demonstratie al verplaatst van de Koekamp naar het Malieveld, enkele duizenden mensen demonstreerden daar mét 1,5 meter afstand. In Rotterdam worden er ook enkele duizenden deelnemers verwacht, al lopen die schattingen nog uiteen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden