Foto: RET

RET gaat reizigers actief wijzen op deelfietsen en elektrische scooters

Rotterdam - De RET, gemeente Rotterdam, Rotterdam Ahoy en de deelvervoerders Check, Donkey Republic, felyx en GO Sharing werken vanaf vandaag samen om Rotterdam bereikbaar te houden. OV-reizigers in Rotterdam worden door de RET en Ahoy actief gewezen op het gebruik van deelvervoer: fietsen, e-bikes en elektrische scooters. 

De deelvervoerders stemmen het aanbod af op drukke punten in het OV. Dit draagt eraan bij dat het OV van de RET binnen de maximale bezetting van 40% kan blijven en dat reizigers ook andere reismogelijkheden hebben. Maurice Unck, directeur RET: “Ik ben trots dat we in deze tijd door de handen ineen te slaan, slimme oplossingen vinden. Veilig reizen doen we samen.”

Check, Donkey Republic, felyx en GO Sharing gaan samen met de RET, Ahoy en gemeente Rotterdam: op drukke punten fietsen, e-bikes (Donkey Republic) en elektrische scooters (Check, felyx en GO Sharing) aanbieden. De RET wijst reizigers er actief op: maak eens gebruik van ander deelvervoer, om je reis te vervolgen. Dit doet de RET onder meer via pictogrammen op de grotere metrostations, digitale schermen, social media en www.ret.nl/bereikbaar. Ook Rotterdam Ahoy communiceert actief over ParknBike: voor vier euro parkeer je een dag je auto en heb je de beschikking over een deelfiets/e-bike of elektrische scooter om je weg te vervolgen.

Maurice Unck: “We rijden sinds 1 juni met maximaal veertig procent bezetting. Door reizigers te wijzen op de aanwezigheid van aanvullende vormen van vervoer, zoals deelfietsen en elektrische scooters, helpen we hen op weg. Hiermee geven we bovendien invulling aan onze ambitie om als vervoerder slimme combinaties van vervoersmiddelen te faciliteren. Daar werkten we ook al voor corona aan: reizigers helpen om met de beste combinatie op een duurzame manier hun bestemming te bereiken.” 

OV-reizigers die willen overstappen op elektrische scooters, deelfietsen of e-bikes, kunnen de beschikbaarheid controleren via de  RET Real Time App. Besluit de reiziger een elektrische scooter of deelfiets/e-bike te gebruiken? Dan verloopt het verdere gebruik via de app van de aanbieder die de reiziger kiest. 

Er is extra aandacht voor schoonmaak, en reizigers worden actief gewezen op hygiënemaatregelen en het houden van afstand. Omdat het mogelijk is om afstand te houden, is het niet nodig om op een scooter of fiets een mondkapje te dragen, zoals in het openbaar vervoer sinds 1 juni wel verplicht is. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden