Ontdek de nieuwe Kunsthal expositie Extra Large. © Succession Picasso, c/o Pictoright Amsterdam 2019. Foto: Françoise Baussan.
Ontdek de nieuwe Kunsthal expositie Extra Large. © Succession Picasso, c/o Pictoright Amsterdam 2019. Foto: Françoise Baussan. (Foto: )

Met déze agenda kun je je niet meer vervelen!

Met online programmering beleven we kunst en cultuur nu volop vanuit huis, maar we kunnen er ook weer een beetje op uit! Daarom zetten we naast de thuistips ook weer uittips voor je op een rij.

Maaspodium weer open
Maaspodium opent vanaf vrijdag 5 juni zijn deuren voor kleine groepen van vijfentwintig bezoekers per keer. De grote theaterzaal wordt zo ingericht dat bezoekers op minimaal anderhalve meter van elkaar zitten en er zijn looproutes. Voorstellingen worden gecombineerd met een hapje eten. Op vrijdagen zijn er XL programma's (12+) met een Vegan Friday-maaltijd. Op zondagen is er een familieprogramma inclusief een lekker ontbijtje. Kijk voor alle voorstellingen op
www.maastd.nl.

Kunsthal expositie: Extra Large
Er staat een gloednieuwe tentoonstelling voor je klaar in de Kunsthal: Extra Large. In tien hoofdstukken toont de expositie de ontwikkeling van het wandkleed. In het museum is er een vaste route langs de verschillende tentoonstellingen opgesteld. Ook handig: de teksten bij de tentoonstellingen zijn niet alleen op de muren te lezen, maar ook digitaal beschikbaar via je eigen smartphone. Op deze manier kan er genoeg afstand worden gehouden. Reserveer je ticket en tijdslot op www.kunsthal.nl.

Rotterdamse Dakendingen
Dit jaar kunnen we helaas niet de Rotterdamse daken verkennen. Rotterdamse Dakendagen is daarom omgedoopt tot Rotterdamse Dakendingen. Een alternatief virtueel programma met de daken van de stad als podium. Een programma met video’s en livestreams van dans, spoken word, muziek en verdieping. Bekijk het volledige programma van de Rotterdamse Dakendingen via www.rotterdamsedakendagen.nl.

Lunchconcerten De doelen
Afgelopen maand streamde concertgebouw De Doelen iedere doordeweekse dag een lunchconcert via hun website. Onder anderen Karsu, Arthur en Lucas Jussen, Lucie Horsch en Willem ’T Hart stonden op het veelzijdige programma. Ieder concert werd afgesloten met een kort vraaggesprek over de periode waarin we nu leven. Lunchconcert gemist? Niet getreurd! Alle concerten zijn terug te kijken op
www.dedoelen.nl.

Ontdek het Wereldmuseum
In het Wereldmuseum bewonder je onder andere de expositie Dossier Indië over het gekolonialiseerde Indonesië en de interactieve kindertentoonstelling Superstraat. Door het museum volg je een aangebrachte looproute en alle interactieve onderdelen zijn voorzien van speciale touchpennen. Daarnaast kun je zelf een koptelefoon meenemen of voor €1 er eentje aanschaffen bij de kassa. Reserveer je ticket en tijdsslot op
www.wereldmuseum.nl.

Festival Run Rotterdam
Met Keep Moving kan je virtueel alsnog een beetje deelnemen aan afgelaste evenementen, zoals de vijf of tien kilometer-wedstrijden van Festival Run Rotterdam. Meld je aan voor een challenge, zoals het hardlopen van de vijf kilometer die je eigenlijk bij Festival Run Rotterdam zou lopen. Vervolgens loop je de afstand in je eigen omgeving. Challenge voltooid? Dan ontvang je een virtuele medaille. De challenges staan op vrijdag 5 juni online op www.keepmoving.eu.

Dizzy Lockdown Series
Dizzy vervolgt in juni de Dizzy Lockdown Series met nieuwe, virtuele concerten. Wekelijks op de dinsdagavond spelen de beste trio's op het gebied van jazz, blues en wereldmuziek een set op het Dizzy podium. De optredens worden vervolgens via de Facebookpagina van Jazzcafé Dizzy naar jouw huiskamer gebracht.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden