Jacqueline en Pierre bij café Rijnvaart op het Noordereiland. Het lange wachten is eindelijk voorbij...
Jacqueline en Pierre bij café Rijnvaart op het Noordereiland. Het lange wachten is eindelijk voorbij... (Foto: Caro Linares)

Het lange wachten is vandaag eindelijk voorbij!

Rotterdam - We zaten op bankjes, in parken, tuinen en balkons. En we dachten aan al die mensen die weken- en wekenlang zonder inkomsten zaten. Maar het wachten is voorbij. Vanaf vandaag (maandag 1 juni) kunnen horecaondernemers weer, een beetje, geld verdienen.

Het zal héél erg wennen zijn als de terrassen weer opengaan en binnen in café's en restaurants weer (maximaal 30) mensen mogen zitten. Café-eigenaren (én klanten natuurlijk) vragen zich af hoe dat toch allemaal moet met die anderhalve meter. Eén ding is duidelijk; de omzet zal niet zo zijn als toen Rotterdam een paar maanden geleden nog zo'n bruisende stad was.

Maar we kunnen wél ons best doen! Door wat extra's te bestellen,. En door ons keurig aan alle nieuwe regels te houden.

De gemeente heeft een hele berg steunmaatregelen bekendgemaakt (zie dehavenloods.nl). Terrassen mogen overal twee keer zo groot worden, met onder meer gratis vlonders die bijvoorbeeld op de plek van parkeerplaatsen kunnen komen. 

Veranderd is de regel dat alléén mensen van hetzelfde huishouden met meerdere mensen binnen anderhalve meter mogen zitten. Inmiddels is bekend dat iederéén met twee mensen bij elkaar mag zitten. Bij meer dan twee moet je 1,5 meter afstand houden

Eén ding is zeker. Vanaf vandaag gaan we heel veel eten en drinken bestellen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden