Onder meer bij het  Roel Langerakpark was het gisteren zeer onrustig.
Onder meer bij het Roel Langerakpark was het gisteren zeer onrustig. (Foto: Politie Rotterdam)

Drie Rotterdamse parken voortaan vanaf 21.00 uur gesloten na zeer onrustige zaterdag

Rotterdam - Na een zeer onrustige zaterdagavond vol drukte, ongeregeldheden en zelfs schietpartijen zijn voorlopig drie Rotterdamse parken 's avonds en 's nachts gesloten. Het gaat om het Vroesenpark en het Roiel Langerakpark in Noord en het Dakpark in Delfshaven. Op die plekken was het gisteren veel te druk en had de politie de handen vol tijdens ongeregeldheden.

Burgemeester Aboutaleb heeft dit als voorzitter van de Veiligheidsregio besloten op basis van artikel 2.5 van de noodverordening. De sluiting van 21.00 tot 07.00 uur gaat vanaf vandaag 31 mei in. Het besluit is ingegeven -na overleg met de politie - door de enorme drukte in de parken en de excessen die er gisteravond hebben plaatsgevonden. De politie zorgt voor naleving van deze noodverordening. 

Gisteren leek het Vroesenpark wel een festivalterrein, zo druk was het er. In en om het Roel Langerakpark werd de politie met flessen bekogeld en waren er zelfs schietpartijen. Ook in het Dakpark was het veel te druk volgens de gemeente.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden