Het Vroesenpark vandaag...
Het Vroesenpark vandaag... (Foto: via)

Duizenden 'festivallende' mensen zorgen voor chaos in Rotterdamse parken

Rotterdam - In verschillende Rotterdamse parken is het gisteren zó druk geweest dat er chaotische taferelen ontstonden. De politie moest er 's avonds zelfs aan te pas komen om mensen naar huis te sturen. Vooral het Vroesenpark leek wel in één groot festivalterrein veranderd. Ook in het Roel Langerakpark was het raak.

Het leek er op dat de combinatie van Pinksterweekend en prachtig weer een reden was om toch lekker te gaan festivallen in tijden dat er geen festivals zijn. Gisteren had bijvoorbeeld eigenlijk het Toffler Festival plaats moeten vinden in het Roel Langerakpark. Volgens verschillende bronnen op social media en op ad.nl kozen veel mensen ervoor zonder festival dan maar voor de 'picknick-editie' te kiezen. Er waren soms wel duizenden mensen tegelijk in de parken. Met veel muziek en lange files op de toegangswegen.

De laatste weken was het in Rotterdam juist hartstikke goed gegaan met drukte in parken. Waar op andere plekken in het land soms (coronatechnisch gezien) gevaarlijke toestanden ontstonden, bleken hier bijvoorbeeld de coronacirkels van 1,5 meter prima te werken.

Vandaag kun je in het Vroesenpark goed zien hóe druk het gisteren was. De afvalbakken puilen zo uit dat er bergen bierblikjes, pizzadozen en plastic zakjes in het park liggen. 'En wat achterblijft is een enorme t#ringbende...#zucht #corona.'

Lees meer bij onze collega's van ad.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden