Het Drijvend Paviljoen in de Rijnhaven.
Het Drijvend Paviljoen in de Rijnhaven.

Drijvend Paviljoen in de Rijnhaven sluit de deuren

Rotterdam - Het Drijvend Paviljoen in de Rijnhaven sluit de deuren. De schuldige? COVID-19 natuurlijk. De opvallende verlichte bollen in het water werden verhuurd voor evenementen, maar die zullen er nauwelijks meer zijn zolang het coronavirus rondwaart. 

Ondernemer Hans Baggerman exploiteert het Drijvend Paviljoen sinds 2010. Het is een duurzame evenementenlocatie die bestaat uit drie kunststof bollen en drijft op piepschuim. 

Baggerman wil vanaf 1 juli zich volledig concentreren op het andere gebouw in Rotterdam dat hij beheert, de Schiecentrale in het Lloydkwartier. 'In de Schiecentrale is alle ruimte voor inspirerende oplossingen die passen bij deze nieuwe (tijdelijke) werkelijkheid. We werken de komende weken aan vernieuwende oplossingen waar wij onze gasten mee zullen verrassen.' 

Bedrijven en organisaties met boekingen voor het Drijvend Paviljoen kunnen die kosteloos verplaatsen naar de Schiecentrale of annuleren.

Het is de bedoeling dat er dit jaar nog wel een ánder drijvend gebouw geopend wordt in de Rijnhaven. Er komt een drijvend kantoor van het mondiale Global Center on Adaptation (GCA) van de Verenigde Naties. Dat gebouw iwordt gemaakt van hout en krijgt een restaurant met buitenterras en een drijvend zwembad. 

Op langere termijn staat er nog veel meer te gebeuren in de Rijnhaven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden