Foto:

IFFR doet mee met gratis YouTube-festival voor steun Covid-19-slachtoffers

Rotterdam - Samen met meer dan twintig andere grote filmfestivals organiseert IFFR We Are One: A Global Film Festival, een online initiatief om geld in te zamelen voor Covid-19-steun. Elk festival verzorgt een deel van het filmprogramma dat gratis toegankelijk is op YouTube.  


We Are One: A Global Film Festival wordt van 29 mei tot en met 7 juni gehouden op YouTube. Samen genieten van films van over de hele wereld en tegelijkertijd geld inzamelen voor de zwaarst getroffen slachtoffers van de pandemie is het idee. Films kijken is gratis, maar er is de optie om via YouTube te doneren aan goede doelen.

IFFR presenteert vier films, van kort tot lang, gemaakt door vier verschillende filmcollectieven. De Afrikaanse films Air Conditioner van Fradique, Kmêdeus van Nuno Miranda en Tapi! van Jim Chuchu zijn alle drie door het Hubert Bals Fonds gesteund en draaiden op IFFR 2020. Stories of Destroyed Cities: Shengal van Sêro Hindê is nog niet eerder op IFFR vertoond en komt van de hand van de Rojava Film Commune, een Syrisch filmcollectief dat op IFFR 2020 de Freedom Lecture hield. Ook deze lezing is tijdens We Are One te zien.

IFFR heeft als goed doel de vluchtelingenorganisatie United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) gekozen. De UNHCR pleit ervoor dat vluchtelingen worden meegenomen in overheidssteunprogramma’s en helpt de kwetsbaarste slachtoffers door direct cash te geven.

Je kunt vanaf 29 mei kijken via www.youtube.com/channel/UChMc3c7Xvv6ol1Zv47Ja39A

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden