De bekendste open luchtbioscoop: Pleinbioscoop Rotterdam.
De bekendste open luchtbioscoop: Pleinbioscoop Rotterdam. (Foto: Pleinbioscoop Rotterdam)

D66 vraagt om 'maximale inzet voor buitenbioscopen'

Rotterdam - D66 wil dat het stadsbestuur zich maximaal gaat inspannen om buitenbioscopen mogelijk te maken komende zomer. “Als er een stad is waar dit moet lukken dan is dat toch Rotterdam?”, aldus D66-raadslisd Elene Walgenbach, die een voorstel hiervoor met een brede meerderheid aangenomen zag worden. 


Er zijn genoeg creatieve ondernemers met plannen voor buitenbioscopen deze zomer. Zo zijn er plannen voor (drive-in) bioscopen op parkeerplaatsen maar ook voor openlucht bioscopen in parken en op Rotterdamse daken. Het is alleen nog wachten op toestemming van de gemeente. Daar ligt het moeilijk omdat evenementen in ieder geval tot 1 september verboden zijn.

Walgenbach ziet graag wat creativiteit vanuit de gemeente: “Het zou mooi zijn als de gemeente een beetje creativiteit toont. Waarom mag je wel met 40 personen op een terras zitten, maar niet buiten naar de film? Laten we gebruik maken van de creativiteit van onze ondernemers en ruimte geven waar dat kan.” 

RIVM-richtlijnen 

Volgens de ondernemers – die daarin gesteund worden door D66 – kan het allemaal prima binnen de richtlijnen van het RIVM. De terreinen zijn afgesloten dus het aantal bezoekers is goed te reguleren. Het is daarnaast niet zo moeilijk om ervoor te zorgen dat mensen op anderhalve meter van elkaar af zitten. 

Brede steun

Walgenbach zag haar voorstel aangenomen worden met een absolute meerderheid van 43 stemmen voor en 0 stemmen tegen. Het is hopelijk nog maar even wachten op de eerste openluchtbioscoop in Rotterdam dit jaar. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden