Foto:

Scherpe oneliners en diepzinnige citaten op Rotterdamse gebouwen

Rotterdam - Scherpe oneliners, diepzinnige citaten, rake observaties, leuke liedteksten en mooie gedichten: het komt vanaf 1 juni allemaal voorbij in de nieuwe Gedichten & Citaten-tour.

Op diverse plekken in de stad hangen citaten aan gebouwen, zoals 'Alles van waarde is weerloos' in neon aan de Blaak of Multatuli's 'Van de maan af gezien zijn we allen even groot' in de Van Oldenbarneveldstraat.

Gedichten & Citaten-tour gaat langs al die mooie oneliners, niet al te hoogdravend, met begrijpelijke poëzie en een mooie mix van humor, diepzinnigheid en liefde voor de stad. Met teksten van onder meer Jules Deelder, Ronald Giphart, Arie van der Krogt, Amazing Stroopwafels, Cor Vaandrager, Derek Otte, Drs P., burgemeester Ahmed Aboutaleb en uiteraard Erasmus.

Schrijver en stadsgids Herco Kruik verzamelt al meer dan tien jaar alles over de stad en publiceert dat in ludieke boekjes en de jaarlijkse Rotterdam Scheurkalender. Zijn Rotterdamse Bijnamentour bestaat al langer, voor deze tour koos hij de mooiste teksten en citaten uit bij de highlights van de stad: De Maas en de bruggen, het Stadhuis, de Lijnbaan, Zadkine, De Coolsingel, het Centraal Station en de Binnenrotte met de Kusbuswoningen en Markthal om er een paar te noemen. Maar ook bij enkele minder bekende plekken in en rond het centrum wordt stilgestaan.

Praktisch:

Wanneer: 

* Maandag 1 juni 13.00 u en 15.30 u

* Vrijdag 5 juni 16.00 u en 19.00 u

* Zaterdag 6 juni 10.30 u, 13.00 u en 15.30

Duur: 1,5 tot 2 uur

Beginpunt: Centraal Station / Eindpunt: Leuvehaven

Prijs: € 12,- p.p.

Aanmelden: mail naar info@scheurmailrotterdam.nl en vermeldt wanneer u meewilt en met hoeveel personen.

I.v.m. de corona-voorschriften zijn de groepjes klein (max 12 p) zodat de 1,5 m afstand bewaard kan worden en te drukke plekken worden vermeden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden