Hopelijk zien we dit beeld nooit meer op marktdagen!
Hopelijk zien we dit beeld nooit meer op marktdagen! (Foto: Fred Marree)

Rotterdamse markten na het weekend weer volledig open

Rotterdam - De Rotterdamse markten mogen na het Pinksterweekend weer volledig open. Na de voedsel- en bloemenkramen, die eerder deze maand weer werden toegestaan, keren nu ook de kramen met non-foodartikelen en de bakplaatsen terug. De gemeente werkt eraan om te zorgen dat de eerste weekmarkten op 2 juni, met inachtneming van de regels voor 1,5 meter, weer voluit kunnen draaien.  

Alle kooplui worden vanmiddag nader geïnformeerd. Wethouder Barbara Kathmann: “De kooplui hebben net als zoveel andere ondernemers in de stad de pijn keihard gevoeld en dat gaat ook met dit besluit niet zomaar voorbij. Maar mede dankzij hun begrip en geduld kan de stad nu langzaam weer van het slot en kunnen we de draad weer oppakken, op anderhalve meter. Dik verdiend dus en een mooie opsteker alle Rotterdammers die weer op hun vertrouwde mart boodschappen kunnen doen.”

Bij alle kramen moet gezorgd worden voor voldoende afscherming en hygiënemaatregelen, houden klanten anderhalve meter afstand en wordt er zoveel mogelijk met pin betaald. Klanten mogen de uitgestalde producten niet aanraken en voedsel mag alleen worden meegenomen en niet ter plekke worden geconsumeerd. 

Kathmann: “We moeten de Rotterdamse marktkooplui, winkeliers en andere ondernemers blijven steunen. Koop je spullen dus lokaal, maar houd je aan de regels. We hebben laten zien dat we corona samen te lijf kunnen en alleen samen kunnen we een succes maken van de anderhalvemeter-samenleving.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden