Anne Kremers.
Anne Kremers. (Foto: Mounir Raji)

Anne Kremers wordt directeur nieuw museum FENIX op Katendrecht

Rotterdam - Met ingang van 1 juni 2020 is Anne Kremers directeur van het nieuwe landverhuizersmuseum FENIX op Katendrecht. Kremers (1989) is in haar nieuwe rol zowel verantwoordelijk voor de totstandkoming van het museum als voor de begane grond van het historische gebouw waar cultuur, creatief en culinair zullen samenkomen. 

De afgelopen jaren woonde Kremers in Hong Kong waar zij werkte voor de Chow Tai Fook Art Foundation. Zij was betrokken bij het opzetten van kunst- en design projecten in Hong Kong en China. Van 2013 tot 2017 gaf Kremers, als jongste museumdirecteur van Nederland, leiding aan Museum Villa Mondriaan in Winterswijk. Ze studeerde Algemene Cultuurwetenschappen in Rotterdam en Kunstgeschiedenis in Leiden. 

Wim Pijbes, directeur Stichting Droom en Daad: “FENIX heeft met Anne Kremers een jonge, ambitieuze directeur aan het roer. Met haar internationale ervaring is Kremers de ideale persoon om het Landverhuizersmuseum samen met het team op de kaart te zetten.” 

FENIX Landverhuizersmuseum is gevestigd in de Fenixloods II. Vanaf deze kades vertrokken miljoenen mensen per boot naar een nieuwe, onbekende wereld. Op de begane grond van FENIX komen verschillende culturele, creatieve en culinaire bedrijven. Op het dak van FENIX komt een uitzichtplatform over de Maas en Rotterdam, ontworpen door MAD architects. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden