Dineren, lunchen en borrelen op één van de mooiste plekjes van de stad!
Dineren, lunchen en borrelen op één van de mooiste plekjes van de stad! (Foto: Stockfoto)

Pop-up restaurant A La Plancha deze zomer niet alleen ín de Maas, maar ook op de kade

Rotterdam - Het bekende pop-up restaurant A La Plancha op het Noordereiland opent deze zomer weer op het voormalig bruggenhoofd in de Nieuwe Maas .En het terras wordt een stuk groter. Met uitbreiding op de prachtig opgeknapte Maaskade, meer uitgiftepunten voor eten en drinken én samenwerking met vrienden op het eiland.

Vorig jaar was er geen A La Plancha, juist vanwege de werkzaamheden aan de kade. Maar nu dit mooie stukje Rotterdam aan de rivier klaar is, zijn er natuurlijk weer allerlei nieuwe kansen. Dus worden er ook op de kade tafeltjes en stoeltjes neergezet. Op de Maaskade kun je dan borrelen en lunchen, op de oude plek in het water kun je terecht voor het vertrouwde visdiner. De extra ruimte is natuurlijk ook erg handig vanwege de anderhalve meter-regel die van kracht is. Omdat het terras erg groot wordt, zijn er extra uitgiftepunten voor drankjes en hapjes.

Lokale collega’s die door COVID-19 geen ruimte, kennis of organisatie hebben om ook een creatieve oplossing te vinden krijgen hiervoor bij A La Plancha de ruimte. Met een aantal van deze lokale ondernemers en producenten gaat A la Plancha een samenwerking aan. Naast culinaire producten gaat het hierbij ook om lokale culturele initiatieven, zodat bezoekers van A La Plancha & Amigos (zoals de nieuwe naam deze zomer luidt) naast een maaltijd verrast worden met kunst, cultuur en muziek. Bij de deelnemers zitten onder meer de Rotterdamse IJscoman, Fadi's en Franky's Culinair.

A La Plancha zal zoals altijd alleen open zijn als het lekker weer is. Bezoekers kunnen nu alvast een visvoucher kopen om het restaurant te steunen. Reserveren en vouchers kopen kan via www.ala-plancha.nl. Vouchers zijn ook te koop bij Noordereilandwinkeltje of lunchroom Fadi’s.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden