Overal in de stad plaatsen ondernemers vlonders op parkeerplekken, Zoals hier bij de Regenboog in de Van Oldenbarneveltstraat.
Overal in de stad plaatsen ondernemers vlonders op parkeerplekken, Zoals hier bij de Regenboog in de Van Oldenbarneveltstraat. (Foto: Yvonne Ehbel)

Schouwburgplein, Boulevard Nesselande, Binnenrotte en nog véél meer plekken omgebouwd tot terraspleinen

Rotterdam - Op allerlei plekken van Rotterdam verandert de buitenruimte komende maanden in één groot terras. Nog los van de talloze vlonders die (horeca)ondernemers nu in hun straat op parkeerplekken leggen, heeft de gemeente vandaag onder meer Schouwburgplein, Boulevard Nesselande, Middellandplein en Binnenrotte aangewezen als nieuwe terraspleinen. En er zullen er meer volgen.

Vrijdag liet de gemeente Rotterdam weten dat ondernemers gratis vlonders kunnen leggen om meer ruimte op straat te creëren. Dat gold voor horecaondernemers maar ook voor bijvoorbeeld kappers of winkels waar plek nodig is voor rijen wachtenden. Veder werden er speciale 'vliegende coronateams' geformeerd die met dertig plekken in de stad in gesprek gingen om naar andere mogelijkheden te kijken. De eerste resultaten werden vandaag bekend.

Het is een aardige lijst met pleinen waar komende maanden (de maatregelen gelden tot november) terrassen zullen staan: Nieuwemarkt, Schouwburgplein, Binnenrotte, Middellandplein, kruising Nieuwe Binnenweg/Heemraadssingel en Boulevard Nesselande. Ook in Pernis (Winkelgebied Pernis), Rozenburg (Raadhuisplein/Molenweg) en Hoek van Holland l(Brinkplein) krijgen terrassen ruim baan.

Op het Schouwburgplein en het Brinkplein wordt tijdelijk een buitenbar geplaatst. Bij Boulevard Nesselande worden de terrassen uitgebreid op de boulevard en komt er een brede looproute. Er wordt rekening gehouden met minder validen. Bij het Schouwburgplein wordt de opgang voor rolstoelen vrij gehouden. En bij het Middellandplein wordt ook nog gekeken naar de looproutes.

Voor de locaties Binnenrotte en Raadhuisplein/Molenweg is de terrasuitbreiding niet mogelijk op marktdagen en tijdens de op- en afbouwmomenten van de markt, wel op andere dagen.

Het verplaatsen van banken, prullenbakken en fietsnietjes, omleidingen voor verkeer/voetgangers of extra groenvoorziening gaat rond 20.000 euro kosten, dat wordt betaald door de gemeente. Zaken als meubels, terrasschermen en windschermen moeten door ondernemers zelf betaald worden.

Er wordt nog gesproken met allerlei ondernemers op andere plekken. Over bijvoorbeeld een (gedeeltelijke) afsluiting van de Witte de Withstraat wordt ook snel uitsluitsel verwacht. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden