Foto: Gebied Delfshaven

Verrassing! Koning Willem-Alexander plotseling op 'bezoek' in Bospolder-Tussendijken!

Rotterdam - Koning Willem-Alexander zorgde vandaag voor een daverende verrassing in Bospolder-Tussendijken. Opeens was hij op 'bezoek' in de wijk. Via Zoom. Om te kijken hoe het met de mensen ging in de wijk die hij vorig jaar in het echt heeft bezocht.

Vorig jaar bracht Koning Willem-Alexander op uitnodiging van burgemeester Aboutaleb een bezoek aan Bospolder-Tussendijken. Een jaar later was hij benieuwd naar hoe het nu met de wijk, de bewoners en ondernemers gaat en hoe iedereen zich staande houdt in de coronacrisis. 

De koning ging drie kwartier in gesprek met vier koppels die hij vorig jaar ook sprak. De stadsmarinier Danielle van den Heuvel en wijkmanager Marleen ten Vergert vertelden eerst over zowel de veerkracht als de kwetsbaarheid in en van BoTu. 

Daarna spraken Esther Jongeneel (Zorg- en Veiligheidshuis Rotterdam-Rijnmond) en Marco den Dunnen (politieagent) over de (on)veiligheid in de wijk. 

Vervolgens vroeg de koning twee ondernemers, Femke Gielstra van Maak-Rotterdam en Dirck Slabbekoorn, welke zorgen en uitdagingen er bij hen leven. 

Tot slot kwamen Sahila El Barkany en Nurcan Davarci van de Onwijze Moeders aan het woord over hun ervaringen met de 1.5 meter samenleving, onderwijs op afstand en de hulp aan gezinnen in armoede. 

Zie ook de facebookpagina van Gebied Delfshaven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden