Foto:

Duurzaamheid keurmerk voor Van Maanenbad

Rotterdam - Het afgelopen jaar heeft Sportfondsen Rotterdam Noord, beter bekend als het Van Maanenbad, haar zwembad langzaam maar zeker verduurzaamd. Dat heeft geresulteerd in een Green Key certificaat. Green Key is het wereldwijde duurzaamheidskeurmerk in de recreatie en toeristische branche. Het Van Maanenbad kreeg zelfs de hoogste standaard, goud. 

Jan Pott, manager van het zwembad, “Met de Green Key dragen wij bij aan de reductie van de CO2 uitstoot per bezoeker. Daarnaast werken we met de Green Key ook aan vermindering van afval, maken we gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en bieden we verantwoorde keuzes aan in onze horeca. Onze bezoekers kunnen zelfs voor tien cent de CO2 uitstoot van hun reis naar het zwembad afkopen. Van het totaal bedrag dat we hiermee ophalen laten we bomen planten.'

Green Key is het wereldwijde keurmerk voor duurzame accommodaties in de toeristisch-recreatieve sector en congresmarkt. Wereldwijd zijn er 3100 Green Key’s in 66 landen. In Nederland mogen in 2020 665 accommodaties dit keurmerk voeren. 

 Voor het Van Maanenbad is het behalen van het keurmerk pas een start. Nu het certificaat is behaald moet duurzaamheid cultuur worden in en om het zwembad. Medewerkers, leveranciers en gasten moeten duurzaamheid ‘als van zelf’ gaan ervaren. ‘Niet iets wat moet, maar wat gewoon gebeurt’ aldus Pott.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden