Veel markten hebben meer ruimte nodig.
Veel markten hebben meer ruimte nodig. (Foto: Gemeente Rotterdam)

Markten in Rotterdam krijgen meer plek, andere locaties of meer marktdagen

Rotterdam - De tien markten in Rotterdam hebben in een anderhalvemeter-samenleving wel érg weinig ruimte. Dat blijkt nu ze, na wekenlange sluiting, sinds twee weken weer open zijn. Komende tijd zoeken gemeente en markten naar oplossingen voor het ruimtegebrek. 'Bijvoorbeeld door een groter marktterrein, meer marktdagen of tijdelijke standplaatsen op alternatieve locaties.'

Sinds vrijdag 8 mei kunnen we na weken sluiting weer, voorzichtig, naar de markt in Rotterdam. Op de tien plekken in de stad waar je ze gewend was, staan weer marktkooplieden met hun kramen vol verse producten. Het is niet de bedoeling dat je er voor de lol een uitje voor het hele gezin van maakt en natuurlijk gelden er de bekende anderhalvemeter-maatregelen. Dat zorgt er voor de de ruimte erg schaars is. En daar wil de gemeente iets aan doen.

In samenspraak met de markten worden de mogelijkheden voor meer ruimte in de anderhalvemeter-samenleving uitgewerkt. “De marktkooplui hebben het net als alle andere ondernemers zwaar te verduren en hun geduld is flink op de proef gesteld. Daarom zoeken we ook samen met hen naar oplossingen om weer zoveel mogelijk te kunnen markten, bijvoorbeeld door een groter marktterrein, meer marktdagen of tijdelijke standplaatsen op alternatieve locaties,” aldus wethouder Barbara Kathmann.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden