Uit het filmpje van Diana van Ewijk. Het hele filmpje staat in het bericht.
Uit het filmpje van Diana van Ewijk. Het hele filmpje staat in het bericht.
FILMPJE

Er is een bever gearriveerd in Rotterdam! (en er komen er vast nog meer)

Rotterdam - Stadsecologen en andere liefhebbers van natuur in de grote stad stonden afgelopen week nog nét niet te dansen aan de oevers van de Delfshavense Schie, hoewel we toch duidelijk gejuich gehoord menen te hebben. Er is een bever gearriveerd in Rotterdam! Op een prachtig filmpje van Diana van Ewijk zie je het beestje bij de Mathenesserbrug zwemmen alsof ie hier altijd al heeft gewoond.

Stadsecoloog André de Baerdemaeker (Bureau Stadsnatuur) weet het zeker: 'Dit is zonder twijfel een bever. In Midden-Delfland werd er vorige week ook al een gemeld, hoorde ik. Nu de grote rivieren rondom de Biesbosch gevuld zijn met territoria zoeken sommige dieren naar nieuw leefgebied. De Rotte en de Schie zijn zeker kanshebbers voor verdere uitbreiding in Zuid-Holland.'

Tekst gaat hieronder verder.

Het is niet de eerste Rotterdamse bever, wel de eerste die zo ver de stad in is getrokken en ook zo duidelijk te zien is. En we kunnen er meer verwachten. Toen jaren geleden de eerste bevers uitgezet werden in de Biesbosch, verwachtte niemand dat ze het zo naar hun zin zouden hebben, én dat ze zó dol zouden zijn op het maken van kleine bevertjes. Kortom: er zijn er nu hartstikke veel! De Biesbosch zit vol, net als de leukste plekjes langs de Oude Maas. Ook de Gorzen bij Ridderkerk en de Rhoonse Griende vallen in de smaak.

Maar Rotterdam? Dat zou wel een beetje te druk zijn voor de gemiddelde bever, zo werd er gedacht. Er is er weleens eentje gespot bij het Eiland van Brienenoord, en er bestaat een filmpje van een bever, zwemmend onder de Erasmusbrug. Maar er is altijd gedacht dat dat verdwaalde avonturiers waren.

Ook via de Blauwe Verbinding zou de bever makkelijk in Rotterdam  kunnen komen. Dat is een waterverbinding tussen het Zuiderpark in Rotterdam, het Buijtenland van Rhoon en de Zuidpolder in Barendrecht. 

Andere bevers in Rotterdam? Ze waren er. Lees hier meer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden