Bewoners Nieuw Terbregge willen nieuwe fietsbrug over de Rotte


Bewoners van Nieuw Terbregge willen graag een fietsbrug om veiliger en sneller de Rotte te oversteken.
Bewoners van Nieuw Terbregge willen graag een fietsbrug om veiliger en sneller de Rotte te oversteken. (Foto: This content is subject to copyright.)

Bewoners Nieuw Terbregge willen nieuwe fietsbrug over de Rotte

Rotterdam - 'We wonen in een fijne wijk, maar we zouden graag wel sneller en veiliger bij winkels en basisscholen willen komen.' Dat stelt Hans Vollaard, bewoner van Nieuw Terbregge die met andere omwonenden over een oplossing nadenkt en een petitie is gestart.


'Niet alleen sneller maar vooral veiliger voor onze kinderen, zodat zij niet meer de drukke Irenebrug hoeven over te steken om naar Hillegersberg te gaan. Met een fietsbrug over de Rotte ter hoogte van de Linker Bergse Rottekade 218 naar de Terbregse Rechter Rottekade kunnen we snel en veilig heen en weer fietsen tussen Nieuw Terbregge en Hillegersberg, op een gezonde en verantwoorde manier.'

De fietsbrug staat al lang in het bestemmingsplan, stelt Vollaard. 'De gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek wil de fietsbrug ook (zie de wijkagenda 2019-2022). De gemeente moet hem nu alleen nog aanleggen. Ondersteun daarom onze actie! Roep ook de gemeente op om nú die fietsbrug aan te leggen. Want (Nieuw) Terbregge wil een snelle, veilige en gezonde verbinding met Hillegersberg.' Meer weten? Neem contact op met Hans Vollaard, bewoner van Nieuw Terbregge, fietsbrugrotte@gmail.com.

Via onder meer facebook.com/fietsbrugrotte kun je de petitie voor de nieuwe fietsbrug ondertekenen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden