De nauwe ruimte onder het huis waar het nestje kittens zat. Inzet: het volledige kattengezinnetje in de opvang.
De nauwe ruimte onder het huis waar het nestje kittens zat. Inzet: het volledige kattengezinnetje in de opvang. (Foto: Stichting Zwerfkatten Rijnmond)

Kattengezinnetje met kunst en vliegwerk onder huis vandaan gered

Rotterdam - Dit bericht kregen we van Stichting Zwerfkatten Rijnmond. Vrijwilligers Corinne en Diana hebben een moeder met een nestje kittens onder een huis vandaan gered. Dat ging nog niet zo makkelijk, vooral bij het laatste kleintje was er erg veel creativiteit nodig...

Afgelopen woensdag kregen we bij Stichting Zwerfkatten Rijnmond om half zes een dringende melding uit Ridderkerk: onder hun huis hadden de bewoners een nestje kittens ontdekt, vier kleintjes hadden ze al binnen kunnen halen, maar zeker nog één kitten zat in de nauwe ruimte onder het bordes De voor hen onbekende moederpoes hadden ze nog niet gezien. Wat nu? Hoe konden ze de katjes in leven houden?

Vrijwilligers Corinne en Diana, onze vaste avondploeg op de woensdag, wisten dat ze meteen in actie moesten komen. Allereerst om de moederpoes te vangen voordat ze uit angst weg zou blijven en uiteraard om het kattengezinnetje in veiligheid te brengen.

Gelukkig kwam de bezorgde moederpoes al snel tevoorschijn en liep in de vangkooi. Maar dan het achtergebleven kitten onder het huis… dat bleek een heel wat moeilijkere opgave! De spleet was heel nauw dus met geen mogelijkheid konden Diana en Corinne dicht genoeg bij het weggekropen kitten komen. Edoch, met enig kunst en vliegwerk, en het nodige doorzettingsvermogen, is het ze uiteindelijk gelukt om ook dit katje eronder vandaan te krijgen. Op heel creatieve wijze met een ouderwets schepnet!

Nadat het zeker was dat er niet nog een zesde kitten zat, en na de oplettende bewoners hartelijk te bedanken, vertrok het volhardende team met het complete gezinnetje naar de kattenopvang in Rotterdam. Daar ontfermde de poes zich meteen over haar kroost, alsof er niets gebeurd was!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden