Net als in andere supermarkten is een mandje of wagentje verplicht!
Net als in andere supermarkten is een mandje of wagentje verplicht! (Foto: )

Roodkapje opent een supermarkt, een hele bijzondere supermarkt...

Rotterdam - Roodkapje Rotterdam opent een supermarkt. En niet zomaar een supermarkt, de Culturele Supermarkt. Alles lijkt er op de normale super, behalve dat je er kunst kunt kopen in plaats van chips en wc papier. De supermarkt aan het Delftseplein 39 is vanaf 29 mei iedere vrijdag open van 16.00 tot 21.00 uur.

Geheel in lijn met de corona-regels kan het publiek Roodkapje bezoeken alsof ze naar de supermarkt gaan. In plaats van dagelijkse boodschappen, zullen de schappen echter gevuld zijn met kunstwerken. Met de opbrengsten van de supermarkt hopen zowel Roodkapje als de deelnemende kunstenaars het hoofd ook in deze tijd boven water kan houden.

De Rotterdamse kunstenaar Koen Taselaar maakt ‘afbakpizza’s’ van keramiek en Iriée Zamblé verkoopt beschilderde handtassen. Motel Mozaique biedt merchandise aan en Burgertrut verkoopt hamburgerpakketten.

Performance-kunstenaar Mylan Hoezen heeft een supermarktsoundtrack gemaakt die in de winkel te horen is. Ook zijn alle platen van Subroutine Records te koop. Uiteindelijk is er voor ieder wat wils, van één tot tienduizend euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden