Foto: Stockfoto politie

Man aangehouden in onderzoek naar schietincidenten Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft gisteren (donderdag 21 mei) in Deventer een 22-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De man is verdachte in het onderzoek naar de reeks geweldsincidenten van afgelopen weken in Rotterdam-West en Rotterdam-Oost.

Het team grootschalige opsporing dat onderzoek doet naar de reeks incidenten kwam de verdachte op het spoor met behulp van onder andere forensisch onderzoek. De man zitten vast en wordt gehoord. Omdat hij in beperkingen zit mag hij  alleen contact hebben met zijn advocaat.

Eerder deze week vond er een explosie plaats in de Jagthuisstraat. De verdachten die kort hierna zijn aangehouden zitten nog vast. Zij zijn woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris die de voorlopige hechtenis met veertien dagen heeft verlengd.

Het onderzoek naar de vijf schietincidenten, de explosie in de Jagthuisstraat en het plaatsen van het explosief bij de toko in de Frits Ruysstraat gaat verder. In de omgeving van de Jagthuisstraat zijn camera’s geplaatst en ook op andere locaties heeft de politie vanwege de veiligheid zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen genomen.

De politie komt graag in contact met de personen op wie deze aanslagen vermoedelijk zijn gericht. Andere informatie over de achtergrond van de incidenten is ook welkom. Contact opnemen kan vertrouwelijk via 079 - 345 89 99, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden