Raymond Landegent van de 1000-geveltuinenactie.
Raymond Landegent van de 1000-geveltuinenactie. (Foto: )

Meedoen! Rotterdam en Amsterdam strijden tegen elkaar in NK Tegelwippen

Rotterdam - Vandaag is het NK Tegelwippen van start gegaan! Rotterdam strijdt de hele zomer mee om de  gouden tegel. We spelen tegen Amsterdam, en dáár willen we natuurlijk altijd wel een spelletje van winnen! Alle Rotterdammers (ook Amsterdammers natuurlijk, maar laten we die maar even niet waarschuwen) kunnen meedoen. 

Wethouder Bert Wijbenga en zijn Amsterdamse collega Laurens Ivens geven vandaag (donderdag 21 mei, Hemelvaartsdag) de aftrap voor het kampioenschap. Het doel is om beide steden biodiverser, groener, leefbaarder en klimaatadaptief te maken, door tegels te verwijderen en er planten voor in de plaats te zetten.

Wat ons zeker aan de overwinning gaat helpen is de 1000-geveltuinenactie in onze stad. Raymond Landegent en Berend van Zanten van stichting Groenemorgen willen vóór 30 september 1000 (duizend!) nieuwe geveltuinen in de straten van Rotterdam zien groeien en bloeien.

Je mag van de gemeente zonder vergunning een tuintje aan de straatkant van je huis aanleggen tot 45 centimeter vanaf je gevel. Mist er altijd minimaal 180 centimeter stoep overblijft. Een geveltuin van vier meter lang zou ongeveer 75 euro aan planten en aarde moeten kosten. Het kost je zo’n anderhalf uur werk en dan is je eigen tuintje klaar. Aan onderhoud ben je een paar minuten per week kwijt, meer dan af en toe water geven en een beetje schoon houden is niet nodig. 

Rotterdammers en Amsterdammers (maar die lezen dit natuurlijk niet) kunnen meedoen aan het NK Tegelwippen via de webpagina Duswatgaanwijdoen.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden