Uitzicht op de Maas en de Euromast.
Uitzicht op de Maas en de Euromast. (Foto: Arjen Baars)

Vanaf zaterdag weer genieten van het uitzicht vanaf de Euromast

Rotterdam - Nog even en we kunnen weer genieten van het uitzicht vanaf de Euromast. Met aangepaste maatregelen gaat het icoon van Rotterdam gefaseerd open. Op 23 mei gaat het uitkijkplatform open en vanaf 1 juni het restaurant. Op de bonnefooi langskomen gaat dan weer niet. Tickets koop je vooraf via de website.

“We hebben hard gewerkt om de hele Euromast klaar te maken voor de 1,5 metersamenleving. We zijn er helemaal klaar voor en hebben erg veel zin om weer gasten te ontvangen. Vandaag en morgen (21 en 22 mei) houden we pilotdagen voor friends, family en abonnementhouders om de aangepaste maatregelen te testen in de praktijk en waar nodig te finetunen", laat directeur Souad El Hamdaoui weten. "Vanaf zaterdag 23 mei is iedereen weer welkom om te genieten van het prachtige uitzicht."

Het is niet meer mogelijk om langs te komen op de bonnefooi. Tickets dienen vooraf aangeschaft te worden via de website waarmee meteen een tijdslot gereserveerd wordt. Hiermee kan de aangepaste capaciteit goed gemonitord worden en de 1,5 meter afstand gewaarborgd blijven. Daarnaast zijn er extra hygiëne maatregelen genomen voor medewerkers en bezoekers.

De routing van de Euromast is eenrichtingsverkeer geworden. Er zijn halve cirkels met oogjes op het platform aangebracht die dienen als uitkijkpunt. De voetjes geven de looproute aan. Ook voor kinderen wordt een bezoek aan de Euromast een feestje, want bij binnenkomst ontvangen ze een speurtocht. In de routing zijn ook de voeten van Euromast mascottes Ziza, Nomnom en Rox meegenomen om het bezoek nog leuker en spannender te maken. (let op: speurtocht is beschikbaar vanaf zaterdag 30 mei). Bij mooi weer zijn er op het platform ook drankjes en hapjes te verkrijgen. Ook staat er een koffiecorner to go met koffie, thee en lekkers. 

Het restaurant op 100 meter hoogte is vanaf 1 juni op reservering weer geopend. Er zijn verschillende arrangementen te boeken op vaste tijdsloten. De indeling in het restaurant is aangepast om de 1,5 meter te kunnen waarborgen. De Euromast biedt nog steeds service aan tafel. Het eten en drinken wordt echter op een bijzet tafel geplaatst waar gasten het vanaf kunnen pakken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden