Foto:

Boze sekswerkers willen weer aan de slag en protesteren met tatoeage

Rotterdam - Tien sekswerkers laten zich maandag tatoeëren uit protest tegen het beleid van de Nederlandse regering. Ze vinden dat ze onrechtvaardig behandeld worden. In tegenstelling tot andere contactberoepen mogen ze pas 1 september weer aan het werk en in de tussentijd komen ze niet of nauwelijks in aanmerking voor financiële overheidssteun.

Donderdag 2 juni is de Internationale Dag van de Sekswerker. Dan wordt er aandacht gevraagd voor het geweld en ongelijkheid waarmee sekswerkers geconfronteerd worden.

'We krijgen niet de gelijke behandeling en zelfde bescherming als anderen, maar krijgen in plaats daarvan toenemend te maken met een afname van werkplekken, onmogelijke regelgeving, repressie, registratie en criminalisering. Dit maakt sekswerkers juist meer kwetsbaar voor discriminatie, geweld en uitbuiting', zo laten de actievoerders weten. 

Juist ook tijdens de coronacrisis voelen de sekswerkers zich in de steek gelaten: 'De ongelijke behandeling door de Nederlandse overheid is in de huidige coronacrisis weer heel pijnlijk duidelijk geworden. In tegenstelling tot andere contactberoepen die met voorzorgsmaatregelen wel weer aan de slag kunnen, mogen sekswerkers op zijn vroegst 1 september pas weer aan het werk. En hoewel het hen vanwege de maatregelen verboden wordt hun eigen brood te verdienen, worden verreweg de meeste sekswerkers uitgesloten van de ingerichte financiële compensatiemaatregelen waardoor sekswerkers en hun gezinnen in acute nood zijn geraakt.'

Op maandag 25 mei tatoeëren de tien op een locatie in Rotterdam daarom samen met andere betrokkenen uit de seksbranche het woord ‘protection’ uit artikel 23 uit de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens op hun lichaam.  De exacte locatie wordt in verband met privacy niet openbaar gemaakt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden