Groepslessen in IJsselmonde. Gewoon lekker buiten sporten, dat kan ook als je gesloten bent.
Groepslessen in IJsselmonde. Gewoon lekker buiten sporten, dat kan ook als je gesloten bent. (Foto: )

Deze sportschool klaagt niet over sluiting, maar verzint zélf een oplossing

Rotterdam - Lifetime Wellness maakte zich zorgen. Mensen kwamen helemaal niet meer in beweging en werden er afgelopen weken niet bepaald gezonder op. En pas 1 september lijken sportscholen weer open te mogen. In plaats van daarover te klagen, is er een oplossing gevonden. Lekker in het zonnetje sporten!

Zoals alle sportscholen in het land is ook Lifetime Wellness in IJsselmonde al wekenlang gesloten. En hét speerpunt van Marcel de Kok van het sportcentrum is juist om mensen fit te maken. Vaak ook mensen ie dat om gezondheidsredenen echt moeten worden. Dat ging dus even niet, klanten belden op en vertelden dat ze soms wel vijf tot kilo aankwamen. Dus is er een oplossing gevonden, waardoor de mensen in IJsselmonde tóch weer kunnen bewegen. Hoe? Gewoon buiten. Op het terrein aan de Herenoord. Met toestemming van de gemeente en met strenge richtlijnen

Sportscholen moeten officieel tot 1 september dicht blijven, maar Marcel de Kok van Lifetime Wellness wacht daar niet op. Hij biedt sinds deze week als eerste in de regio groepslessen in de buitenlucht aan. “Wij willen weer aan de slag met weerstand, vitaliteit en gezondheid."

Het besluit van de overheid om sportfaciliteiten niet van het slot te halen kon landelijk rekenen op kritiek. Bij de sportschool in IJsselmonde hadden ze ook hoop op eerdere opening. “Wij zijn ook al weken dicht en hadden natuurlijk graag een andere uitkomst gezien", vertelt de Kok. Het vooruitzicht om in de buitenlucht voorlopig verder te kunnen bevalt goed. "Wij hebben er ontzettend veel zin in om weer aan de slag te gaan en ook onze leden staan te trappelen!”

Er is natuurlijk wel wat veranderd. Zo dien je je plek drie dagen van tevoren te reserveren en zal er tijdens de lesten anderhalve meter afstand gehouden moeten worden. “We houden ons aan alle richtlijnen van het RIVM."

Om meer mensen kennis te laten maken met de groepslessen mogen leden een maand lang gratis een vriend of vriendin mee laten sporten.

Info op www.lifetime-wellness.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden