Samen voor Charlois in coronatijd

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan via 'Schrijf mee' op onze site een bericht met foto plaatsen!

Afgelopen weekend zijn Paulien Hekkelaan en Angelique Suijkerbuijk met hun zoon (Nick van Paulien) en dochter (Tessa van Angelique) op pad gegaan om 100 mensen in Charlois een hart onder de riem te steken. "Het idee ontstond omdat er al zoveel gedaan wordt voor de ouderen in verzorgingstehuizen en onze moeders nog zelfstandig wonen in een omgeving met heel veel andere kwetsbare ouderen en wij zelf ook een aantal kwetsbare, iets jongere, mensen kennen. Tevens hebben wij veel mensen in onze omgeving die ook goed doen voor anderen door mantelzorger te zijn, vrijwilligerswerk te doen of de buren een handje helpen met boodschappen. Ook de dierenambulance mocht niet vergeten worden."

De vrouwen vonden dat die mensen ook wel eens in het zonnetje gezet mochten worden. "Hierbij hebben wij de hulp ingeschakeld van een aantal lokale winkeliers die ook een stukje omzet konden gebruiken in deze zware tijden. Zij waren allemaal erg enthousiast en hebben hun naam gekoppeld aan het project. Deze winkeliers waren: De Westlandse Tuin, Etos Halferkamps (Pleinweg), Bakkerij Groen, snackbar van Putten en Primera Wolphaerstbocht. Een speciale dank gaat uit naar Haella Stichting (Kleine corona hulp) die het gefinancierd heeft. Wat een emoties hebben wij gezien: verbazing, ontroering, blijdschap, verbondenheid, tranen, een lach... en dat allemaal op 1,5 meter afstand.. Wat soms nog wel eens lastig was als iemand wilde bedanken met een knuffel."

Een mooi cadeau voor de ontvanger maar zeker ook voor de gevers! Samen komen we er wel uit!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden