De opnamestudio van Poppodium Annabel.
De opnamestudio van Poppodium Annabel. (Foto: )

Met Thuisagenda Rotterdam verveel je je nooit meer!

Nu voorlopig veel evenementen zijn afgelast, moeten we onszelf vooral thuis vermaken. De agenda verandert daarom voor even in de Thuisagenda. Uitagenda Rotterdam zet komende tijd de leukste thuistips voor je op een rij zodat jij je niet hoeft te vervelen. Verwacht onder andere filmtips voor je thuisbioscoop, e-booktips of tips voor het luisteren van podcasts over kunst & cultuur.

Wederopbouw Online
De Euromast, waar de Opbouwdag dit jaar oorspronkelijk zou plaatsvinden, is voorlopig nog gesloten. Alle fysieke activiteiten van de Opbouwdag vinden daardoor niet plaats. Toch heeft de organisatie ervoor gezorgd dat er genoeg te bekijken is vanuit huis, zoals bijvoorbeeld de virtuele wederopbouwwandeling met architectuurkenner Paul Groenendijk. Bekijk de wandeling op www.wederopbouwrotterdam.nl.

Operadagen: Home Sweet Home
Home Sweet Home brengt de verhalen van een stad in tijden van quarantaine tot leven, dwars door de culturen en kunstvormen die Rotterdam rijk is. Honderd Rotterdamse zangers, muzikanten, dansers, beatboxers, spoken word-artiesten en beeldend kunstenaars maken samen een online opera over heimwee, verlangen, afstand en thuisgevoel. De serie wordt uitgezonden op de originele festivaldata, van donderdag 21 t/m zaterdag 30 mei via www.operadagenrotterdam.nl.

Kunstroute Print Alexander

De kunstroute wordt dit jaar op een andere manier ingevuld. Kunstenaars van de Kunstkring zetten hun kunstwerken thuis voor het raam en jij kan ze vanaf buiten bewonderen via een uitgestippelde wandelroute. Op www.kunstkringalexander.nl is te zien op welke plekken in Prins Alexander er raamkunst te bekijken is. De kunstroute is nog de gehele maand mei te bewandelen en wordt telkens aangevuld met nieuwe kunstwerken.

Opnamestudio Annabel
Rotterdamse artiesten opgelet! Poppodium Annabel heeft haar podium omgebouwd tot een opnamestudio inclusief greenscreen. Artiesten kunnen in deze ruimte kosteloos hun liveset opnemen en/of streamen. Op deze manier kunnen muzikanten toch hun fans thuis bereiken. Artiesten kunnen de komende weken op vrijdag of zaterdag de gehele dag terecht. Mail naar (info@annabel.nu) om je aan te melden.

BIRDtv: Live Sessions
Door middel van BIRDtv brengt het podium muziek naar je huiskamer. Naast de livestream Club Lonely met muziek van Rotterdamse dj's, worden er ook live sessies gegeven door opkomend Rotterdams talent. Verwacht muziek van singer-songwriters, bandjes en jamsessies op veilige afstand. Kijk voor meer informatie op www.bird-rotterdam.nl.

The Kik Verzoekjesconcerten
Al aan het begin van de coronaperiode bedacht The Kik een creatieve oplossing om hun muziek te laten klinken. Sindsdien streamen ze via Facebook verzoekjesconcerten vanuit hun eigen huiskamer. Iedere zaterdagavond spelen ze de tien meest aangevraagde liedjes van een artiest of band. Zo stonden eerdere avonden al in het teken van The Beatles en Boudewijn de Groot. Volg The Kik op Facebook (@thekikmusic) om op de hoogte te blijven van nieuwe concerten.

Radio Club Gewalt
In samenwerking met Operator Radio maakte het theatergezelschap Club Gewalt de podcast Radio Club Gewalt. Hierin gaan ze op een theatrale manier in op onderwerpen als meditatie, opera en de theatervoorstelling Life oh Life. Alle afleveringen van de podcast zijn terug te vinden op Spotify onder de noemer Culture Radio.

Kijk voor meer thuistips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden