Zijn ze weer!
Zijn ze weer! (Foto: )

Update: een wonder, verdwenen zwaneneieren zijn opeens weer terug!

Rotterdam - Nou ja, een uur geleden was het zwanennest aan de Lange Hilleweg leeg. Verdriet, paniek, vreselijk treurige foto van zwanenechtpaar erbij. En nu liggen de eieren er opeens weer! Eind goed, al goed! 'Waarschijnlijk zijn ze snel teruggelegd toen De Havenloods het nieuws plaatste!'

Het zwanennest aan de singel van de Lange Hilleweg was vanmiddag opeens leeg. Er lagen zes eieren in. Eén van de twee zwanen van het bewuste stelletje werd pas nog een soort ven beroemd toen hij auto's op straat aanviel.

Wat er met de eieren gebeurd was, was een raadsel. Gejat? Ten prooi gevallen aan andere (roof)dieren? De wraak van iemand met een beschadigde auto?

Maar zojuist werden we gebeld door de buurtbewoonster die het lege nest had aangetroffen. 'Je gelooft het niet, de eieren liggen er allemaal weer! Het lijkt wel of de dief ze snel teruggelegd heeft nadat het op dehavenloods.nl was verschenen! Er hangt een camera, dus ik ga zeker nog nakijken wat er gebeurd is.'

Enkele weken geleden liet de politie nog weten dat er automobilisten in de wijk waren die een bijzonder verhaal voor de verzekeraar zouden hebben. Een zwaan kon blijkbaar niet tegen zijn eigen spiegelbeeld (of dacht een concurrent te zien) en viel geparkeerde auto/s aan. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden