Foto: Vestia

Het langste natuurdak van Nederland is klaar, op de Peperklip

Rotterdam - Het iconische woongebouw de Peperklip in Rotterdam-Zuid heeft het langste natuurdak op een woongebouw in Nederland. Je ziet het nog niet zo goed, het dak krijgt nog de tijd om groen te groeien. Maar het is wel klaar!

Het groene dak draagt bij aan meer groen en biodiversiteit in de stad en de planten houden water langer vast als het hard regent. Het dak is het resultaat van een samenwerking tussen woningcorporatie Vestia en de gemeente Rotterdam.

Vestia’s huishovenier Van de Tol ontwierp samen met bureau Hollands Groen een bijzonder scenario voor het groene dak van maar liefst 7600 vierkante meter. In het ontwerp komen vier thema`s steeds terug; water, hout, grind en heuvels. 

Door de toepassing van sedum, kruiden, vaste planten, boomstammen en waterpoeltjes ontstaan er verschillende biotopen en voelen bijen, vlinders en vogels zich er thuis. Het dak is niet openbaar toegankelijk. De constructie is daarvoor niet sterk genoeg. Maar bewoners merken het verschil wel, het dak biedt op warme zomerdagen verkoeling en op een koude winterdag zorgt de isolatie voor een behaaglijke binnentemperatuur. Als het hard regent, houden de planten het regenwater langer vast, zodat er minder kans op overlast is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden