Berend Brus haalde zijn inspiratie uit een portret van Salvador Dali
Berend Brus haalde zijn inspiratie uit een portret van Salvador Dali (Foto: )

Rotterdammers delen bijzondere mondkapjes-selfies via #Mondkappenou

Rotterdam - Met een online tentoonstelling op Instagram @mondkappenou wil Kunstuitleen Rotterdam een positieve herinnering creëren aan deze coronatijd. Mode- en kostuumontwerper Berend Brus, stadsdichter Dean Bowen en ontwerpstudio Vormlust namen het voortouw met een selfie met #mondkappenou.

Met #mondkappenou roept Kunstuitleen Rotterdam iedereen op een mondkapje naar eigen inzicht te bewerken. Met textielstift, naald en draad of iets anders creatiefs. Zo haalde Berend Brus zijn inspiratie uit een portret van Salvador Dali en verbergt Dean Bowen zich achter zijn geborduurde eigen handschrift.

Iedereen die een selfie plaatst met mondkapje en #mondkappenou gebruikt, kan geselecteerd worden voor de online tentoonstelling.

Kunstuitleen Rotterdam biedt mondkapjes te koop aan voor 6 euro per stuk. Het bedrag van het mondkapje komt voor 50% ten goede aan Rotterdams Handwerk en 50% aan het Rode Kruis. De mondkapjes kunnen in de expo aan de Goudsesingel gekocht worden of online via  info@kunstuitleenrotterdam.nl.

De mondkapjes worden gemaakt door een aantal thuiswerkers van Rotterdams Handwerk. Mensen die noodgedwongen thuiszitten, en met een laag inkomen moeten rondkomen. Deze mensen ontvangen voor hun werk een eerlijke vergoeding.

Meer informatie is te vinden op kunstuitleenrotterdam.nl en op instagram @mondkappenou. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden