Rotterdamser dan dit wordt een mondkapje niet.
Rotterdamser dan dit wordt een mondkapje niet. (Foto: )

Creatief met mondkapjes, dít is de meest Rotterdamse van allemaal!

Rotterdam - Iedereen lijkt op dit moment plotseling een naaimachine in huis te hebben. De run op mondkapjes zorgt voor allerlei creativiteit met lapjes stof en elastiek. Het meest Rotterdamse mondkapje gaat vandaag viral op social media.

Het gaat om een ontwerp van de Rotterdamse Kate Esen. Zoals zoveel handige mensen met gevoel voor mode is ook zij aan de slag gegaan. Mondkapjes worden immers per 1 juni verplicht in het openbaar vervoer, omdat juist dáár gevreesd wordt dat de gebruikelijke anderhalve meter afstand tussen mensen niet altijd mogelijk zal zijn. Ook bij veel contactberoepen die weer toegestaan zijn, worden massaal kapjes ingekocht.

De regering probeert nieuwe tekorten in de zorg te voorkomen door op straat en in het ov zelfgemaakte mondkapjes toe te staan. Ze helpen minder goed dan professionele mondkapjes maar waarschijnlijk is het beter dan niets, als je dicht bij elkaar staat.

Rob de Feestmaker uit Rotterdam-Zuid liet gisteren bij De Havenloods weten zich er zorgen over te maken. 'Zelfgemaakte katoenen mondkapjes zijn misschien voor tien procent veilig. Ik vrees echt het ergste als iedereen met die amateurkapjes rond gaat lopen, straks krijgen we een tweede besmettingsgolf!' Deze winkel zegt genoeg veilige mondkapjes voor iederéén te hebben; voor zorgpersoneel en voor de rest van de mensen. Als je dan toch een modebewust mondkapje wilt hebben, kun je dat óver een professionele variant heen dragen, aldus Martin Fonteine van Rob de Feestmaker.

Onze collega's van ad.nl hadden onlangs een interview met Kate Esen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden