'Zelfgemaakte katoenen mondkapjes zijn misschien voor tien procent veilig, die van ons 98 procent!'
'Zelfgemaakte katoenen mondkapjes zijn misschien voor tien procent veilig, die van ons 98 procent!' (Foto: )

Rob de Feestmaker heeft de veiligste mondkapjes van Rotterdam

Rotterdam - Iedereen zoekt ze, heel veel mensen maken ze, en allerlei winkels verkopen ze. Maar er dreigt veel mis te gaan nu mondkapjes op steeds meer plekken verplicht worden, vreest Martin Fonteine. In zijn winkel Rob de Feestmaker aan de Groene Hilledijk 157-159 verkoopt hij écht veilige mondkapjes, voor zorgpersoneel én voor bijvoorbeeld in het OV.

Het kan vreemd lopen in het leven van een ondernemer. Martin nam ooit de sportwinkel Rob Sport over. Later switchte hij naar feestartikelen. De naam Rob bleef, maar nu werd het Rob de Feestmaker, Martin luistert nog altijd als je hem Rob noemt, de naam van zijn voorganger.

Maar die spullen in de feestwinkel dus, die zorgen er nu voor dat Martin een héle nuttige rol speelt in het voorkomen van nieuwe coronabesmettingen. "Eigenlijk komt alles in onze winkel uit China. Dus we hebben daar veel contacten. Drie maanden geleden kwamen we in contact met een Chinese fabriek die mondkapjes maakt. Nu produceren daar drie fabrieken speciaal voor ons. Het transport is wel wat duurder geworden. Maar de belastingen op de verkoop van mondkapjes zijn afgeschaft, dus de prijs is gezakt naar 1,50 euro per stuk.

En dit zijn dus kapjes met alle mogelijke certificaten (we hebben de rapporten gezien, red.). Martin wijst erop dat er meer dan genoeg zijn voor iedereen. "Ik snap niet dat de regering niet-medische kapjes in het OV adviseert. Zelfgemaakte katoenen mondkapjes zijn misschien voor tien procent veilig, die van ons 98 procent! Ik vrees echt het ergste als iedereen met die amateurkapjes rond gaat lopen, straks krijgen we een tweede besmettingsgolf! En we hebben meer dan genoeg. Ik heb het nog nagevraagd van de week, ook in de zorg schijnen er nu genoeg te zijn. Dus wij verkopen die van ons gewoon aan iedereen, aan zorgpersoneel én particulieren."

Rob de Feestmaker aan de Groene Hilledijk 157-159 verkoopt gecertificeerde mondkapjes van het merk Kelun. Je draagt ze één keer, dan gooi je ze weg. Hoe meer je er koopt, hoe goedkoper ze worden.

Zie ook keurmerkmondkapjes.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden