Een kijkje bij de Sociaal Vitaal sportles. (Foto: Jan van Der Meijde)
Een kijkje bij de Sociaal Vitaal sportles. (Foto: Jan van Der Meijde)
FILMPJE

Groepslessen vanaf het balkon

ROTTERDAM - Sporten tijdens de thuis isolatie. De een doet het graag, maar de ander is niet zo actief aan het bewegen. Vooral ouderen hebben tijdens deze moeilijke tijd veel moeite met het actief blijven. In samenwerking met Stichting Rotterdam Sportsupport en het al bestaande programma Sociaal Vitaal is er een balkon beweegsessie voor de bewoners van Mazesteyn.

De sessie van maandag 18 mei worden begeleid door twee trainers: Ellen en Ivan. Ze hopen door het balkon evenement en de aangeboden beweegposter ouderen aan te drijven tot een actief en gezonde levensstijl. "Bewegen is niet alleen goed voor de conditie en het op peil houden van je kracht, maar is ook belangrijk om geestelijk gezond te blijven. Daarnaast is bewegen een middel tegen eenzaamheid, samen bewegen en daarna nog even koffie drinken doet iedereen goed. Wij hopen dat na de crisis ouderen weer kunnen gaan bewegen in een van de groepen van Sociaal Vitaal," vertelt Antoinette Akkerman, procesbegeleider Sociaal Vitaal. 

Naast de balkon sessie van aanstaande maandag, zijn er ook een heleboel posters en filmpjes met oefeningen beschikbaar voor de bewoners. Op deze manier kunnen ouderen toch bewegen ondanks dat ze tijdelijk geen groepslessen kunnen bijwonen. Sociaal Vitaal, hoopt dat er in de toekomst nog meer locaties zijn waarbij ouderen terecht kunnen voor een sportsessie. "Ons streven is dat we samen met Welzijn, de Gemeente en andere partners alle ouderen aan het bewegen krijgen, het liefst bij de sportvereniging in de wijk en anders in de complexen of buurthuizen zelf waarbij de sporttrainer van de club uit de buurt gewoon naar de ouderen toekomt."


Sociaal Vitaal filmpje met sportlessen die je vanaf huis kunt volgen. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden