Bart Oomen in de studio
Bart Oomen in de studio (Foto: Anouk Hazenberg)

Rotterdammer De Klerck steelt harten Baantjerfans

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan via 'Schrijf mee' op onze site een bericht met foto plaatsen!

De Canadese schrijver en geboren Rotterdammer Paul Dieudonné viert zijn eerste successen. Deze week komt de tweede druk uit van zijn debuut, ‘Rechercheur De Klerck en het doodvonnis’. De Zweedse uitgeverij Lind & Co gaat luisterboeken over rechercheur De Klerck produceren met voorlezer Bart Oomen. En de enthousiaste reacties op de boeken stromen binnen. Fans van Baantjer sluiten rechercheur De Klerck in hun hart.  De Nederlandse uitgeverij viert deze successen door voor een verloting drie exemplaren van de herdruk beschikbaar te stellen. Interesse? Mail dan naar verloting@e-pulp.nl. Meedoen kan tot en met 31 mei 2020.

“Mijn uitgever blijft me verrassen met geweldige feedback op mijn boeken,” vertelt Paul Dieudonné. “Ik geniet daar enorm van, speciaal als de link wordt gelegd met A.C. Baantjer, my hero.” Dat al dat enthousiasme heeft geleid tot een herdruk, is voor hem een geweldige ervaring. In augustus volgen de luisterboeken van het eerste twee delen in de De Klerck-serie, voorgelezen door Bart Oomen die ook boeken insprak van Arnon Grunberg, Rob Ruggenberg en J.D. Barker. “A dream come true,” aldus Dieudonné.

In ‘Rechercheur De Klerck en het doodvonnis’ draait het om de merkwaardige zelfmoord van ondernemer Bart Bovend'Eerdt, die zich aan de Erasmusbrug verhing. Rechercheur De Klerck vermoedt dat die verschrikkelijke daad niet vrijwillig was, hoewel Bovend'Eerdt een afscheidsbriefje achterliet. En het blijft niet bij één raadselachtige zelfmoord. Wie is het brein achter deze serie voorvallen? De Detective en Thrillergids van Vrij Nederland bestempelde Dieudonné vanwege dit boek tot de Rotterdamse Baantjer.

Ter gelegenheid van de herdruk van ‘Rechercheur De Klerck en het doodvonnis’ heeft het boek een lichtelijk aangepaste cover gekregen, inclusief een deelnummer. Maar nog steeds prijkt de Erasmusbrug fier op het boek. De verkoop van “Rotterdamse Baantjer” gaat zo vlot, dat de uitgever verwacht dat er meer herdrukken nodig zullen zijn. Of Dieudonné ook een serie van zeventig delen schrijft, zoals Appie Baantjer deed met De Cock, valt nog te bezien. In elk geval is de schrijver flink op stoom. Afgelopen maand verscheen de opvolger ‘Rechercheur De Klerck en het duivelse spel’ en nog dit jaar wordt deel 3 verwacht.

‘Rechercheur De Klerck en het doodvonnis’ is verkrijgbaar bij de boekhandel en op internet voor 9,95 euro. Het boek kost 5,95 euro. Meer info over de auteur is te vinden op http://www.rechercheurdeklerck.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden